digiGO webinar ‘NLCS voor gemeenten’ op 12 maart

Event 18-12-2023 om 15:02 - Nieuws - Standaardisatie en normering


digiGO webinar ‘NLCS voor gemeenten’ op 12 maart


digiGO organiseert 12 maart een webinar over de Nederlandse CAD Standaard (NLCS). Deze eerste online gebruikersdag is gericht op gemeenten en gaat in op de voordelen en meerwaarde van NLCS aan de hand van praktijkvoorbeelden.

NLCS is een open standaard waarmee je informatie uitwisselt bij objectgeoriënteerd werken. Het bevat afspraken voor het omgaan met metadata, digitaal tekenen, het uiterlijk van de tekening en de coderingssystematiek en lagenstructuur van tekenwerk.

NLCS is belangrijk voor gemeenten, schrijft digiGO, om de volgende redenen:

  • Beter opdrachtgeverschap: NLCS biedt een uniforme structuur voor het modelleren en tekenen van assets zoals wegen, bruggen en riolering. Als een op NLCS gebaseerd model of tekening onderdeel is van een contract, is deze eenvoudig te begrijpen en te verwerken in de (assetmanagement) keten door een aannemer.
  • Betere as-build opleverdossiers: NLCS zorgt ervoor dat een oplevering van assetdata goed gestructureerde, gecontroleerde en in begrijpelijke modellen en tekeningen wordt opgeleverd bevat. Het uitgevoerde werk van bijvoorbeeld een aannemer kan daardoor eenduidiger en eenvoudiger beoordeeld en in gebruik worden genomen.
  • Op orde krijgen van assetdata: Voor effectief beheer en onderhoud is actuele asset data voorwaardelijk nodig. Een goede overdracht van feitelijke asset informatie van projecten naar beheer is daarbij cruciaal. Met NLCS kan een assetdata-beheerder aansluiten in de keten op de taal van de markt en daarmee steeds kwalitatieve asset data in beheer krijgen.

digiGO zoomt naar eigen zeggen met interactieve sessies in op praktijkvoorbeelden, waarmee ze de voordelen van NLCS voor gemeenten belichten. De webinar richt zich onder andere op assetdata-beheerders, ingenieurs, adviseurs, contractmanagers of marktpartijen die betrokken zijn bij stedelijke planning en beheer en onderhoud, en is vrij toegankelijk. De webinar vindt plaats van 13.00 tot 15.00, aanmelden is mogelijk via onderstaande link.

Bron: digiGO


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.