Digitaal meubilair vinden met FMBIM

Opinie 24-04-2019 om 10:15 - Alle rubrieken


Digitaal meubilair vinden met FMBIM


Nu de paashaas weer is vertrokken en de extra vakantiedag is verorberd, zijn de korte(re) (werk)weken weer in aantocht. Dat betekent meer vrije tijd en gezelligheid maar ook meer werkstress. Het werk gaat immers door.

Om het werken te vereenvoudigen, is digitalisering onmisbaar. Mede daarom is onlangs de DigiDealGO ondertekend. Ruim dertig vooraanstaande bouwpartijen ondertekenden een set met afspraken waarmee zij zich committeren aan gezamenlijke ambities, doelen en een aanpak voor de verdere digitalisering van de bouwsector. We weten allemaal dat BIM dient als kapstok voor vele werkprocessen en hierin is digitalisering van data onmisbaar. Samenwerking tussen FM en BIM gaat dus steeds verder. Hoe ver kan dat gaan, bespreken we tijdens de BIMPraat van 9 mei.

Naast FMBIM komen ook de Netto Contante Waarde voor gebruikers en de DigiDealGO aan bod. De ondertekening hiervan was op 11 april en BIMPraat-spreker Fred Kloet kan hierover als insider vertellen want hij is vanuit Facility Management Nederland betrokken bij de totstandkoming. Volgens hem zal deze ontwikkeling leiden tot een kanteling in denken over het beheer van gebouwen. Ik ben benieuwd naar deze discussie.

Leer alles over de impact van FMBIM op het beheer van gebouwen tijdens de BIMPraat van 9 mei.


Ed den Boer

Type:
BIM-professional (Columnist)

Adres:
Bezuidenhoutseweg 105, 2594 AC Den Haag, Nederland

Telefoon:
070 219 08 00

Over Ed den Boer:
Ed den Boer heeft in 2010 Het Nationaal BIM Platform opgezet als informatieportal met en voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in het gebruik van Bouw Informatie Management (BIM) in de bouwwereld of die al werken met BIM als methodiek. Doel van de website is kennis delen. In de afgelopen jaren is het platform gegroeid van een nieuwssite tot een interactief podium met naast nieuws ook opinies, verslagen, onderzoek, cases, video’s een evenementenkalender en het Bedrijvenregister. Buiten de site organiseert het platform ook kennisevenementen onder de naam BIMpraat. Sinds 2021 is Ed meer op de achtergrond en geeft hij leiding aan het salesteam van BIMlink.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.