Directeur Jacqueline Meerkerk vertrekt bij BIM Loket

Nieuws 13-09-2021 om 11:59 - BIM-adviseurs - BIM-cloudplatforms


Directeur Jacqueline Meerkerk vertrekt bij BIM Loket


Jacqueline Meerkerk stopt eind oktober als directeur van het BIM Loket. De leiding wordt overgenomen door een interim directeur, die nog moet worden benoemd.

Meerkerk is vanaf de oprichting in 2015 betrokken bij BIM Loket. Eerst als kwartiermaakster bij meerdere kennisinstellingen rond informatisering in de bouwsector. Uit die samenwerking ontstond BIM Loket, een kennisplatform en netwerkorganisatie.

Tijd voor nieuw leiderschap

Meerkerk acht na zes jaar de tijd rijp voor nieuw leiderschap. De afgelopen jaren lag de focus op het creëren van vertrouwen om open BIM-standaarden te omarmen. Die focus verschuift nu naar bredere implementatie vanuit het nu beschikbare fundament aan standaarden en kennis. “Ik ben trots op wat BIM Loket heeft bereikt. We hebben vanuit een hecht team met onze partners een internationaal gezien unieke samenwerking opgebouwd tussen kennisinstellingen, bedrijven en overheden”, zegt Meerkerk. “Inmiddels hebben we 2500 ‘koplopers’ actief betrokken in het kennisnetwerk en is ook de langere termijn financiering voor BIM Loket geregeld. Daarmee is het nu tijd om plaats te maken voor anderen.”

Huzarenstuk

Bestuursvoorzitter Roger Tan bedankt Meerkerk voor haar werk. “Jacqueline heeft een huzarenstuk verricht om het belang van open BIM-standaarden in de bouw op de agenda te krijgen. Door haar inzet is inhoudelijke samenwerking rond standaardisatie in de bouw een realiteit. Zij heeft het belang van ketensamenwerking aangetoond met initiatieven als de D-Day en de DigiDare Award. En deze samenwerking ook in de Bouwagenda verankerd, bijvoorbeeld met haar bijdrage aan digiGO, de digitaliseringsdeal tussen overheid, brancheorganisaties, installatiebedrijven en toeleverende industrie.”

Bron: BIM Loket


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.