Duitsland en Rusland naderen VK als Europees BIM-leider

Nieuws 29-06-2021 om 10:41 - BIM-adviseurs - Overheid


Duitsland en Rusland naderen VK als Europees BIM-leider


Het VK blijft de onbetwiste Europese leider in BIM-implementatie in de bouw. Duitsland en Rusland zitten de Britten echter op de hielen. Dit blijkt uit onderzoek van PlanRadar.

Het bedrijf analyseerde onderzoek, onderzocht beleidsdocumenten en hield interviews om te ontdekken waarom BIM in elk land wordt ingezet, en om de houding van bouwprofessionals ten opzichte van digitale tools in hun branche te peilen. Ook werd onderzocht waar een snelle groei in BIM de komende jaren het meest waarschijnlijk is en welke overheden het verst zijn gevorderd bij het verplicht stellen van BIM in de bouw.

VK als BIM-pionier

Het Verenigd Koninkrijk wordt al lange tijd beschouwd als pionier op het gebied van BIM-technologie. Zo werden daar al in de jaren tachtig BIM-technologie├źn ingezet, bij de wederopbouw van Heathrow Airport.

Rusland

Hoewel in Rusland de eerste BIM-projecten pas in 2014 verschenen, bevindt dat land zich volgen PlanRadar nu in een steile opwaartse curve. Geen enkel ander Europees land heeft zoveel wetten aangenomen over standaardisatie en de verplichte implementatie van BIM in de bouwsector.

Duitsland

In Duitsland zorgt de ontwikkelde bouwmarkt voor een geavanceerde en wijdverbreide toepassing van BIM. De overheid investeert in BIM-standaardisatie, vaardigheidstraining en ondersteuning van BIM-projecten, als onderdeel van haar visie op de toekomstige digitalisering van de Duitse bouwsector.

Lees via onderstaande link het gehele Engelstalige artikel, met uitgebreide beschrijvingen per land.

Bron: PBCToday


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.