Duurzaamheid tijdens de bouwcyclus

Opinie 25-01-2022 om 11:15 - Innovatie en duurzaamheid


Duurzaamheid tijdens de bouwcyclus


Dr. Axel Kaufmann, CFOO van de Nemetschek Group, onderzoekt in een blog hoe gebouwen duurzamer kunnen worden gepland, gebouwd en beheerd gedurende de gehele bouwcyclus.

Twee megatrends domineren wat hem betreft de maatschappelijke discussie en bieden zowel grote uitdagingen als kansen: digitalisering en duurzaamheid.

Initiatieven en maatregelen

Er zijn talloze initiatieven en maatregelen in alle sectoren voor het indammen van klimaatverandering en de gevolgen ervan. Klimaatdoelen, circulaire economie, CO2-boetes, het gebruik van de nieuwste methoden en processen. Daarbij loopt de bouwsector volgens Kaufmann voorop. Bijna 40 procent van de totale wereldwijde CO2-uitstoot wordt momenteel immers gegenereerd in de bouwsector.

Het goede nieuws is volgens Kaufmann dat met bewezen digitale oplossingen aanzienlijke verbeteringen mogelijk zijn. Over de hele levenscyclus van een gebouw kan het veel effici├źnter en dus duurzamer worden gepland, gebouwd en beheerd, inclusief kostenbesparing.

Lees de hele Engelstalige blog via onderstaande link.

Bron: PBCToday


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.