Eén CAD-oplossing van ontwerp tot productie

Nieuws 04-06-2019 om 10:50 - Softwareleveranciers


Eén CAD-oplossing van ontwerp tot productie


Het bouwproces wordt gelukkig steeds efficiënter ingericht. Naar software toe helpt ISD Benelux bedrijven al tientallen jaren met het optimaliseren en stroomlijnen van bedrijfsprocessen. HiCAD is een alles-in-een softwareoplossing voor het ontwerpen, detailleren en productie gereed maken van een gebouw met een sterke focus op de gevel.

Willem van Kreij van ISD Benelux. “We hebben veel ervaring  in binnen- en buitenland. Met het oog op de digitalisering in de bouw, vonden we het hoog tijd iedereen kennis te laten maken met HiCAD.” Arjen Klein van ISD Benelux vult aan: “Met HiCAD bieden we een totaaloplossing voor bijna ieder aspect in de bouw. De software is dan ook geschikt vanaf de architect tot aan de productie van de beoogde elementen en objecten. Er hoeft geen andere CAD-software meer aan te pas te komen.”

Dak&wand-module

ISD is met HiCAD actief in een groot aantal subbranches in de bouw en biedt daarvoor specifieke modules. Arjen: “Onze module metaalbouw is bijvoorbeeld bestemd voor de ontwikkeling van ramen, deuren, kozijnen en vliesgevels, en de module staalbouw voor het engineeren van trappen, balustrades, bordessen en balkonhekken. De nieuwste dak&wand-module beleeft in Utrecht zijn primeur. De module bevat alle profielsystemen van de bekende dak- en wandleveranciers. Ook hebben we een oplossing specifiek voor (Alucobond)-cassettes.”

BIM Basis ILS

Behalve op de modules focust ISD zich ook op de informatie-uitwisseling tussen architect en (gevel)bouwer. Willem: “We zijn als partner van de VMRG nauw betrokken geweest bij het vormgeven van de normen ten aanzien van Informatieleveringsspecificatie (ILS) en de problematieken die spelen in deze wereld. Ons hoofdkantoor in Duitsland vertaalt dat naar concrete oplossingen. Hierin hebben we mooie stappen gemaakt. Onze klanten kunnen voortborduren op de modellen van de architect, deze bewerken, eventueel aanpassen en hier hun eigen werk aan toevoegen om dat vervolgens weer ter controle te leggen bij de architect of hoofdaannemer. Vanuit hetzelfde model kunnen vervolgens onder andere de zaagtekeningen, stuklijsten en montagetekeningen worden herleid.” HiCAD reduceert de engineeringstijd aanzienlijk en verlaagt de foutenlast, resumeert Arjen Klein. “Er gaat immers geen info gedurende het traject verloren.”

Foto: Serre/entree van het Anne Frankhuis door Jonkers Metaalbouw BV naar een ontwerp van BiermanHenket Architecten.

Meer lezen?

http://bit.ly/2X00eIT


ISD Benelux

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Christian Everhardus

Adres:
Het Zuiderkruis 33, 5215 MV Den Bosch, Nederland

Telefoon:
073 615 38 88

Over ISD Benelux:
ISD Benelux is een van de belangrijkste producenten op het gebied van CAD software en PDM/PLM. Onze softwareoplossingen HiCAD en HELiOS vormen het ideale platform voor de optimalisatie van uw engineeringprocessen. Daarnaast heeft onze software een geïntegreerde BIM-oplossing voor 3D-gegevensuitwisseling en Concurrent-Engineering.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.