Een kijkje in de fabriek van Mombarg Beton

Nieuws 12-07-2022 om 9:03 - Aannemers en bouwbedrijven - BIM-adviseurs - BIM-cloudplatforms


Een kijkje in de fabriek van Mombarg Beton


Mombarg Beton is specialist als het gaat om de realisatie van prefab betonkelders en -putten en prefab bouwelementen als casco’s, trappen en balkons. Deze producten worden voornamelijk gebruikt voor de woning- en utiliteitsbouw. Het modelleren van deze prefab elementen gebeurt in 3D met Tekla Structures. Stapje voor stapje hopen ze ook 3D in de fabriek te kunnen introduceren, iets dat nu alleen nog maar op kantoor wordt toegepast. Construsoft bracht op 14 juni jl. een bezoek aan het bedrijf in Ulft. Dit doen wij onder andere om de vragen en wensen van klanten steeds beter te leren begrijpen.

Elke dag een beetje beter

Mombarg Beton is één van de 200 betonfabrieken die Nederland rijk is. Doordat prefab fabrieken de vraag vanuit de markt nauwelijks aan kunnen, zijn er volgens Frank van der Drift, directeur bij Mombarg Beton, drie belangrijke speerpunten: just-in-time informatie, parametrisch ontwerpen (variabelen definiëren) en 3D-modellen. Bij Mombarg zijn ze altijd op zoek naar nieuwe ontwikkelingen, nieuwe mogelijkheden en wisselen ze graag kennis uit met klanten, leveranciers én concullega’s om zo samen de markt beter en slimmer te maken. Het zogenoemde ‘Mombarg online fabricating system’ is hiervan een mooi voorbeeld. Dit automatiseringssysteem maakt het voor vaste leveranciers mogelijk om live mee te kijken in de productieplanning van Mombarg, waardoor capaciteitsproblemen qua planning en levering worden voorkomen. Diverse kleuren geven aan wat de status is. Bijvoorbeeld: zwart = tekenwerk gereed, blauw = geleverd en rood = prioriteitsmallen.

Lees hier het complete verslag van het bezoek, inclusief foto’s.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Jos Obbink

Adres:
Hengelder 16, 6902 PA Zevenaar, Nederland

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.