Esri geeft online inzicht in verspreiding coronavirus

Nieuws 24-03-2020 om 12:25 - Softwareleveranciers


Esri geeft online inzicht in verspreiding coronavirus


Esri zet zijn technologie in om met kaarten inzichtelijk te maken hoeveel bevestigde corona-besmettingen er zijn per gemeente en per 1.000 inwoners. De tool brengt kwetsbare locaties in kaart en er is een dashboard met de meest up-to-date informatie.

Het dashboard en nog tal van interactieve corona-gerelateerde kaarten zijn te bekijken op de site van Esri. Het dashboard gaat inmiddels viraal op social media. Esri Nederland werkt de informatie bij als de cijfers van het RIVM bekend worden gemaakt. Esri biedt de software en geodata naar eigen zeggen kosteloos aan voor hulpverleners.

Data combineren

Esri heeft een speciale corona-infopagina gemaakt met besmettingen per gemeente en het verloop van het aantal besmettingen. “Wij krijgen daar 300.000 unieke bezoekers per dag op”, zegt Jurgen ten Siethof van Esri Nederland. “Er zijn ook instanties, zoals politie, defensie, hulpdiensten, veiligheidsregio’s en gemeenten, die aankloppen om eigen kaarten te maken door de software en gegevens te combineren met hun eigen data. Als het nodig is leveren wij daar ook mensen bij die helpen met het opbouwen van die kaarten. Daar hebben we nu zes mensen voor vrijgemaakt.”

BronBIGnieuws


Esri

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Frank de Zoeten

Adres:
Weena 695, 3013 AM Rotterdam, Nederland

Telefoon:
010 217 07 00

Over Esri:
Samen met partners biedt Esri een totaaloplossing gebaseerd op onze innovatieve, stabiele en op open standaarden gebaseerde ArcGIS-technologie. In Nederland werken 160 Esri-medewerkers vanuit de vestigingen en opleidingscentra in Rotterdam en Zwolle.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.