Esri wordt multinationaal lid van buildingSMART International

Nieuws 11-03-2020 om 10:20 - Maatschappelijke organisaties - Softwareleveranciers - Standaardisatie en normering


Esri wordt multinationaal lid van buildingSMART International


buildingSMART International verwelkomt Esri als multinationaal lid. Esri is de wereldleider in geografische informatiesystemen (GIS) en locatie-intelligentie. Esri kondigt tevens ondersteuning aan van AEC-workflows.

Esri is een Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in mapping en ruimtelijke gegevensanalyse. Het bedrijf heeft tien regionale kantoren in de Verenigde Staten en een netwerk van meer dan 80 internationale distributeurs, met ongeveer een miljoen gebruikers in 200 landen. Het GIS-aanbod van Esri biedt veel mogelijkheden voor het toepassen van locatiegebaseerde analyses op bouw- en infrastructuurprofessionals.

ArcGIS, het vlaggenschipproduct, levert ruimtelijke gegevens voor AEC-professionals om de gebouwde wereld te plannen, ontwerpen, bouwen en exploiteren. Met ArcGIS en partneroplossingen die de mogelijkheden uitbreiden, maakt Esri digitale transformatie mogelijk in AEC-bedrijven van elke omvang die aan alle soorten projecten werken. Het leiderschap van Esri zal bijdragen tot het opleveren van succesvolle buildingSMART-projecten die de wereldwijde gemeenschap van AEC- en GIS-beoefenaars ten goede komen.

Esri brengt kracht GIS en BIM samen

Door samen te werken met buildingSMART International en met andere wereldwijde leveranciers van AEC-oplossingen, brengt Esri de kracht van GIS en BIM samen. Marc Goldman, directeur van AEC Industry Solutions, legt uit: “Esri was een pionier in het oplossen van problemen via GIS, en AEC-bedrijven hebben er baat bij gehad om hun projecten al tientallen jaren ruimtelijke context te geven. Het is duidelijk dat digitale transformatie vereist dat GIS- en BIM-gegevens worden geïntegreerd. Deelnemen aan buildingSMART International komt op een moment dat informatie-uitwisseling en interoperabiliteit belangrijk zijn voor onze gebruikers en nodig zijn om de complexe problemen van vandaag op te lossen.”

“We heten Esri welkom in de buildingSMART-gemeenschap. De industrie wordt zich steeds meer bewust van de noodzaak om georuimtelijke workflows te integreren met BIM-workflows en Esri is een toonaangevend bedrijf in de GIS-markt. We hebben grote ambities om samen te werken en we zijn verheugd dat ze zich hebben aangesloten”, aldus CEO Richard Petrie van buildingSMART International.

Over buildingSMART International

buildingSMART International is een leveranciersneutraal en non-profit orgaan dat de ontwikkeling van open digitale informatiestromen in de sector van de gebouwde activa leidt. Haar missie is om proactief deelnemers uit de industrie te ondersteunen die open standaarden willen ontwikkelen voor planning, ontwerp, inkoop, montage en exploitatie van gebouwen en infrastructuur wereldwijd. Het levert het internationale netwerk plus de nodige technische en procesondersteuning. De leden, die zich uitstrekken over het hele spectrum van de gebouwde omgeving, werken samen onder de buildingSMART-organisatie. buildingSMART werkt samen met andere internationale normalisatie-instellingen zoals ISO, het Europees Comité voor Normalisatie (CEN) en het Open Geospatial Consortium (OGC). De belangrijkste Industry Foundation Class (IFC) -normen behaalden ISO-goedkeuring in 2012.


Esri

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Frank de Zoeten

Adres:
Weena 695, 3013 AM Rotterdam, Nederland

Telefoon:
010 217 07 00

Over Esri:
Samen met partners biedt Esri een totaaloplossing gebaseerd op onze innovatieve, stabiele en op open standaarden gebaseerde ArcGIS-technologie. In Nederland werken 160 Esri-medewerkers vanuit de vestigingen en opleidingscentra in Rotterdam en Zwolle.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.