Faro lanceert end-to-end 3D-opnameplatform

Nieuws 14-04-2022 om 11:31 - Aannemers en bouwbedrijven - Architectenbureaus


Faro lanceert end-to-end 3D-opnameplatform


FARO komt met een een nieuw end-to-end platform voor 3D-opname en samenwerking. Dat biedt volgens het bedrijf een efficiënte cloudgebaseerde workflow die drie innovatieve nieuwe oplossingen combineert: de FARO Sphere, de  FARO Focus Premium-laserscanner en de FARO Stream mobiele app.

Focus Premium is een snelle nauwkeurige scanner en geschikt voor het delen van data, met geheel nieuwe componenten met een bewezen ontwerp. De nieuwe Stream-app is beschikbaar voor Android en iOS, en wordt gebruikt met de Focus Premium. Dat maakt validatie van scandata op locatie mogelijk (preregistratie) en kan onmiddellijk worden gesynchroniseerd met Sphere voor registratie en samenwerking.

Gebruiksgemak, nauwkeurigheid en snelheid

“Met FARO Sphere biedt ons nieuwe end-to-end 3D-opnameplatform gebruiksgemak, nauwkeurigheid en snelheid. Realtime validatie van dataverzameling en samenwerking op afstand verandert de manier waarop klanten 3D-datamodellen genereren, openen en gebruiken”, zegt president en CEO Michael Burger van FARO.

Combinatie van platforms

“We zijn erg enthousiast over de vooruitgang die Faro heeft geboekt. De combinatie van de nieuwe Focus Scanner, Stream en Sphere en hoe dat allemaal samenvloeit, verkort onze scan- en verwerkingstijd gemakkelijk met 60 procent”, aldus Travis Voss, leader of innovative technologies bij Helm Mechanical, een Amerikaans bouwbedrijf. “Door deze tijdsbesparing kunnen we vaker scanprojecten onderzoeken, scanprojecten scannen die we normaal niet zouden hebben vanwege tijdgebrek, en ons aanbod aan klanten uitbreiden.”

Bron: PBCToday


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.