Francesco Veenstra start als Rijksbouwmeester

Nieuws 01-09-2021 om 11:02 - Architectenbureaus - Overheid


Francesco Veenstra start als Rijksbouwmeester


Francesco Veenstra start per direct als nieuwe Rijksbouwmeester. De Ministerraad stemde in november 2020 al in met deze voordracht. Hij volgt Floris Alkemade op, die deze functie zes jaar heeft vervuld. Veenstra blijft als mede-oprichter verbonden aan architectenbureau Vakwerk.

Veenstra (1973) is sinds 2017 partner bij Vakwerk architecten in Delft. Daarvoor werkte hij bij Mecanoo, waar hij mede-eigenaar was van 2007 tot 2017. In deze periode heeft hij aan veel maatschappelijke opdrachten gewerkt zoals de Library of Birmingham, Stadskantoor en stationshal Delft, Kaap Skil op Texel en cultuurcomplex Home in Manchester. Veenstra heeft veel ervaring in projecten voor culturele organisaties, hoger onderwijs, commercieel vastgoed en infrastructuur. Francesco is opgeleid aan de Rotterdamse Academie van Bouwkunst. Tot juli van dit jaar was hij voorzitter van de Branchevereniging Nederlandse Architectenbureaus (BNA). Hier is hij opgevolgd door Jolijn Valk.

‘Enorme eer’

“Het is een enorme eer om in deze eeuwenoude traditie van Bouwmeesters te stappen. Ik ga vol energie aan de slag met de projecten van het Atelier en de vastgoedportefeuille van de Rijksvastgoedbedrijf”, zegt Veenstra. “Daarnaast kijk ik uit naar de samenwerking met Rijksadviseurs Wouter Veldhuis en Jannemarie de Jonge: als College van Rijksadviseurs adviseren we over de grote ruimtelijke vraagstukken die voor ons liggen. En dat is nogal wat!”

Als Rijksbouwmeester is Francesco Veenstra lid en voorzitter van het College van Rijkadviseurs. Samen met de Rijksadviseurs voor de fysieke leefomgeving Jannemarie de Jonge en Wouter Veldhuis adviseert hij het Rijk over ruimtelijke kwaliteit.

Bron: College van Rijksadviseurs

Beeld: College van Rijksadviseurs


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.