Geïntegreerd BIM-beheersysteem usBIM

Opinie 02-08-2022 om 9:08 - BIM-cloudplatforms


Geïntegreerd BIM-beheersysteem usBIM


De waarde van BIM is bekend, maar kan volgens de makers van usBIM naar een hoger niveau worden getild met behulp van een geïntegreerd BIM-beheersysteem.

Volgens usBIM maakt het gebruik van een geïntegreerd BIM-beheersysteem de communicatie en samenwerking tussen architecten, ingenieurs, aannemers en eigenaren veel directer en efficiënter. Met als resultaat een beter gebouwd product, op tijd geleverd en volgens de geplande kosten.

De voordelen van een BIM-beheersysteem

BIM wordt steeds meer gebruikt en daarom wordt het steeds belangrijker om te zorgen voor een efficiënte samenwerking en afstemming tussen de verschillende professionals die betrokken zijn bij het ontwerpproces en ook om data en informatie uit te wisselen. Zonder deze koppeling tussen traditionele werkmethoden en de digitale revolutie, kunnen de potentiële voordelen ervan niet volledig worden benut.

Een geïntegreerd ​​BIM-beheersysteem:

  • Integreert relevante data en workflows om het gehele ontwerpproces efficiënter te managen en realiseert zo betere samenwerking en coördinatie tussen de verschillende betrokken technische rollen.
  • Creëert een gecentraliseerde opslagplaats voor alle projectinformatie, een single source of truth, die ervoor zorgt dat alle belanghebbenden met dezelfde informatie werken. Hierdoor is het eenvoudiger en effectiever om alle relevante projectdocumenten te creëren, beheren en delen.
  • Biedt een manier om te volgen hoe een project vordert om elk aspect van de volledige levenscyclus van het gebouw bij te houden.

Lees het volledige Engelstalige artikel over usBIM via onderstaande link.

Bron: PBCToday


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.