GeoBIM Summit op 27 maart in Delft

Event 30-01-2024 om 10:09 - Nieuws


GeoBIM Summit op 27 maart in Delft


Woensdag 27 maart organiseren de TU Delft, Geonovum, DigiGO en OGC een internationale ‘Special Summit on GeoBIM’. De summit vindt plaats tijdens de 128e OGC Member Meeting in Delft, maar de GeoBIM Summit is gratis en openbaar toegankelijk.

In de wereld van BIM zijn geografische gegevens over de omgeving steeds belangrijker, aldus de organisatie. Aan de kant van het geodomein groeit naar eigen zeggen ondertussen de behoefte aan gedetailleerde informatie over gebouwen, wat onder andere relevant is in analyses rond de energietransitie of klimaatadaptatie en voor besluiten en planning op stadsniveau.

Tijdens de GeoBIM Summit zoomt de organisatie naar eigen zeggen in op geautomatiseerde conversie van gegevens tussen Geo en BIM, methoden om BIM-bestanden op een gestandaardiseerde en eenvoudige manier te georefereren en profielen voor standaarden die de integratie voor specifieke gebruiksscenario’s tot stand brengen.

Aanmelden voor de GeoBIM Summit is mogelijk via de website. De summit vindt plaats van 13:30 tot 18:30 bij de TU Delft, de voertaal is Engels.

Bron: OGC


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.