Gespreksverslag juryoverleg BIM Awards 2022

Nieuws 05-07-2022 om 9:29 - BIM-adviseurs - BIM-cloudplatforms - Softwareleveranciers


Gespreksverslag juryoverleg BIM Awards 2022


De Construsoft BIM Awards is een grote campagne die elk jaar op zoek gaat naar de meest uitdagende en bijzondere bouwprojecten in de Benelux. Het publiek stemt massaal (2.783 stemmen) op favoriete projecten, maar daarnaast is een vakjury van vooraanstaande leden in de bouwsector gevraagd om een eindoordeel te vellen over de winst per categorie. Een zware, maar leuke taak, waar veel bij komt kijken. Hierbij geven we u een kleine inkijk.

De Construsoft BIM Awards groeit elk jaar in diverse opzichten. Steeds meer bedrijven doen een gooi naar de Award en ook het publiekstemmen groeit elk jaar gestaag. Wat opvalt is dat in meerdere categorie├źn al jaren meerdere projecten kanshebber zijn voor de titel. Om deze reden is een vakjury gevraagd om de winnaars per categorie te bepalen. Op maandag 20 juni jl. kwamen Maikel Jagroep (directeur Betonvereniging), Hans Hendriks (directeur & BIM-adviseur deBIMspecialist), Jeroen Coenders (CEO & Founder White Lioness technologies) en Frank Maatje (directeur Bouwen met Staal) bijeen om alle projecten te voorzien van een objectieve beoordeling.

Voorbereidend werk

Nog voordat het daadwerkelijke juryoverleg plaatsvond, is de juryleden gevraagd om alle ingezonden projecten te voorzien van een persoonlijk score en verantwoording middels een vooropgezette scorecard. Hierin staan alle deelnemers met daarachter een link naar de projectomschrijving en het BIM-model. Op basis van deze input konden alle juryleden elk project op een aantal punten beoordelen. Denk aan het gebruik van IFC en open BIM, het innovatieve gebruik van Tekla Structures, de complexiteit van het project, de eventuele milieuvoordelen (energie-, afval- en vervoerbesparing) en niet onbelangrijk, de wauw-factor. Op deze manier rolt er per jurylid een totale score per project uit. Lees het complete artikel hier.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Jos Obbink

Adres:
Hengelder 16, 6902 PA Zevenaar, Nederland

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.