Goede communicatie en enorme tijdsbesparing bij Unibouw dankzij gebruik samenwerkingsplatform

Nieuws 20-04-2023 om 9:27 - Aannemers en bouwbedrijven - BIM-adviseurs - BIM-cloudplatforms - Ingenieursbureaus - Softwareleveranciers


Goede communicatie en enorme tijdsbesparing bij Unibouw dankzij gebruik samenwerkingsplatform


Voordat Unibouw met het cloudplatform Trimble Connect in aanraking kwam, maakten zij al 3D-modellen. Alleen werden deze platgeslagen en gedeeld als PDF, waardoor alle 3D-informatie verloren ging.

Ruud Meeuws, werkvoorbereider bij Unibouw, vertelt: “We hadden behoefte om meer onze 3D-modellen te gebruiken, doordat hier veel meer informatie uit te halen viel. Daarom klopten we bij Construsoft aan met de vraag: Hoe kunnen we onze 3D-modellen toepassen in bouwprojecten én op de bouw? De uitkomst bleek hierbij in Trimble Connect te zitten.”

Lees hier het complete verhaal.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Jos Obbink

Adres:
Hengelder 16, 6902 PA Zevenaar, Nederland

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.