Graphisoft presenteert Archicad 26

Nieuws 14-07-2022 om 15:27 - Architectenbureaus - Softwareleveranciers


Graphisoft presenteert Archicad 26


Vandaag lanceert Graphisoft Archicad 26. Met krachtige verbeteringen op het gebied van workflows en professionele visualisatieoplossingen ligt de focus bij Archicad 26 op wat architecten het liefste doen: het ontwerpen van gebouwen. Archicad 26 is dit najaar beschikbaar in Nederland en België.

Focus op het ontwerpproces

De laatste jaren is het werk van architecten drastisch veranderd: projecten worden groter en complexer, er wordt meer en meer integraal samengewerkt tussen de verschillende partijen, datamanagement wordt steeds belangrijker en tot slot zijn architecten meer tijd kwijt aan repetitieve en administratieve werkzaamheden. Het bieden van software die architecten in staat stelt om in hun creatieve mindset te blijven en zich te concentreren op het ontwerp is dan ook een van de belangrijkste pijlers van de nieuwe ontwikkelingen.

Wat is er nieuw in Archicad 26?

De release bevat veranderingen op het gebied van:

  • Ontwerpen: Onder andere met het verbeterde beheer van attributen en snellere projectnavigatie helpt Archicad 26 teams om georganiseerd te blijven en bestanden te stroomlijnen, zelfs als de omvang en complexiteit van projecten toeneemt. Architecten besteden dus minder tijd aan projectmanagement en meer tijd aan ontwerpen.
  • Documenteren: Dankzij krachtige verbeteringen in de documentatie-workflow, onder andere bij het maatvoeren en publiceren, introduceert Archicad 26 snellere en nauwkeurigere documentatie met minder handelingen.
  • Samenwerken: Archicad 26 brengt een verbeterde structurele, analytische modelworkflow voor een snellere en soepelere samenwerking tussen architecten en constructeurs. Ook BIMcloud is verbeterd voor interne samenwerking, o.a. door het vergroten van de opslagcapaciteit en controle over de versie-historie.
  • Visualiseren: Dankzij de hogere kwaliteit van renders, nieuwe, moderne texturen en meubels én krachtige BIMx web- en desktop viewer-updates kunnen in Archicad 26 snel en eenvoudig verbluffende visualisaties worden gemaakt.

KeyMember Editie Archicad 26

Binnen de KeyMember Editie van KUBUS, speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse en Vlaamse markt, zijn ook dit jaar weer verschillende innovaties. Zo kunnen KeyMembers dankzij de geïntegreerde BIM basis ILS Ontwerp en Engineering gestructureerd diepgaandere informatie uitwisselen met andere partijen via IFC, kunnen er met de Library Part Maker nóg makkelijker objecten gecreëerd worden en wordt de KeyMember Bibliotheek flink vernieuwd. Daarnaast beschikt de KeyMember Editie van Archicad 26 over een complete dataset voor LCA- en duurzaamheidsanalyses dankzij de toevoeging van gevalideerde materiaaleigenschappen. De Nederlandse en Vlaamse release van Archicad 26 (incl. de KeyMember Editie) staat gepland in het najaar.

Bron: KUBUS.


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.