Graphisoft presenteert Archicad 25

Nieuws 12-07-2021 om 9:48 - Softwareleveranciers


Graphisoft presenteert Archicad 25

Graphisoft heeft de release van Archicad 25 gepresenteerd. De nieuwe release bevat verbeteringen in de mogelijkheden voor ontwerp, visualisatie en samenwerking, als direct antwoord op de feedback van gebruikers. Archicad 25 (inclusief de KeyMember Editie) is vanaf september beschikbaar in Nederland en Vlaanderen.

Wat is er nieuw in Archicad 25?

Met Archicad 25 profiteren architecten, ontwerpers en bouwkundigen van aanzienlijke verbeteringen aan de Open BIM- en interoperabiliteitsmogelijkheden van Archicad, en genieten ze van meer ontwerpvrijheid. Gebruikers brengen hun ontwerpideeën tot leven met realistische visualisatie- en renderingsmogelijkheden. Hiermee kunnen overtuigende presentaties worden gemaakt, wat de winkans van projecten vergroot. Daarnaast heeft Archicad belangrijke verbeteringen doorgevoerd op het gebied van documentatie, nauwkeurigere hoeveelheids- en kostenramingen en nieuwe labeling opties voor Zones en MEP-elementen. Dit zorgt voor efficiëntere besluitvorming binnen projecten.

“De feedback van architecten wereldwijd zorgt ervoor dat we Archicad elke update beter kunnen maken. Met Archicad 25 is dat niet anders. Archicad gebruikers zullen blijven profiteren van de continue innovaties in elke nieuwe versie”, zegt Vice President voor Product Success Shesh Gorur van Graphisoft.

Verbeteringen op het gebied van ontwerp 

Archicad 25 kent een grotere ontwerpvrijheid dankzij productiviteits- en kwaliteitsverbeteringen die de ontwerpflexibiliteit, automatische documentatie en het samenwerken verbeteren:

 • Snellere workflows voor het modelleren en meer consistentie dankzij directere navigatie tussen 2D- en 3D-weergaven.
 • Nauwkeurige hoeveelheidsramingen dankzij op maat gemaakte openingen met behulp van polygonen in een vertrouwde 2D- of 3D-omgeving.
 • De mogelijkheid om eenvoudig maatwerk trappen te creëren en te voldoen aan lokale normen.
 • Een groeiende bibliotheek van 3D parametrische objecten.
 • Importeer en exporteer Rhino 6 en Rhino 7 bestanden om gebruik te maken van de kracht van de toonaangevende vrije-vorm organische ontwerptools, en schakel vervolgens over naar Archicad om ontwerpontwikkeling en documentatie voort te zetten.
Verbeteringen op het gebied van visualisatie

Archicad 25 maakt het eenvoudiger om over een ontwerp te communiceren dankzij een reeks tools die ontwerppresentaties expressiever en aantrekkelijker maken:

 • Communiceer ontwerpen met levensechte details en geef oppervlaktetexturen weer in doorsnedes en aanzichten zonder dat je extra editing-software nodig hebt.
 • Krijg sneller goedkeuring van de klant dankzij nauwkeurige, esthetische details. Zachte schaduwen geven contouren en diepte aan doorsneden en aanzichten. Daarnaast kunnen de texturen worden aangevuld met een arcering om een uniek detaileffect te creëren.
 • Snellere 3D-rendering op macOS dankzij het gebruik van Metal, Apple’s nieuwe graphics API, ter vervanging van Open GL.

“In een steeds veranderende wereld is het van cruciaal belang om gebruik te maken van innovatieve technologieën. Het vermogen om naadloos te communiceren met je klanten, adviseurs leveranciers en bouwers is met Archicad ongekend”, zegt directeur customer success Ronald de Graan van KUBUS. “Van IFC-bestandsuitwisseling voor de coördinatie met alle ontwerp- en bouwpartners, tot 3D-ontwerp van complexe geometrieën. Archicad is essentieel om innovatieve projecten te ontwerpen, visualiseren en construeren. Collaboratieve teamprocessen worden met deze nieuwe versie nog beter bediend door Archicad, van concept tot detail.”

Verbeteringen op het gebied van samenwerking 

Archicad ondersteunt meer dan 40 export- en importformaten, waaronder DWG, PDF en XLS, evenals de Open BIM-formaten IFC en BCF. De nieuwste versie beschikt daarnaast over:

 • Gestroomlijnde coördinatieworkflows dankzij het nieuwe Native Survey Point. Eenvoudigere, gecentraliseerde verwerking van real-world coördinaten in alle Open BIM workflows.
 • Ondersteuning voor Revit-bestandsformaten tot 2021 voor een betere samenwerking met ingenieurs die Revit MEP-software gebruiken.
 • Eenvoudige migratie van Revit naar Archicad, dankzij de functionaliteit voor het uitwisselen van RFA- en RVT-geometrie.
 • Archicad-Solibri connection add-on waarmee tijd wordt bespaard en fouten worden geëlimineerd.
KeyMember Editie Archicad 25

Binnen de KeyMember Editie van KUBUS, speciaal ontwikkeld voor de Nederlandse en Vlaamse markt, mag de gebruiker dit jaar ook innovaties verwachten. Zo kunnen Cross Laminated Timber (CLT) en HSB-projecten effectief worden gemodelleerd door gebruik te maken van de nieuwe KeyMember template en bijgeleverde modules. Dit sluit aan op de ontwikkelingen binnen de markt, waar de vraag naar circulair bouwen onverminderd toeneemt. Archicad 25 (inclusief de KeyMember Editie) is vanaf september beschikbaar in Nederland en Vlaanderen.

Bron: KUBUS


KUBUS

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Lean Vervoort-Vergeldt

Adres:
Stuiverstraat 100, 5611 TC Eindhoven, Nederland

Telefoon:
040 213 19 50

Over KUBUS:
KUBUS is met BIMcollab wereldwijd marktleider op het gebied van cloud based BIM issuemanagement, geïntegreerd met modelvalidatie. Daarnaast is KUBUS exclusief distributeur van Archicad in de Benelux, ontwikkelaar van Nederlands’ meest gebruikte bestekverwerker KUBUS Spexx en serviceprovider van Solibri. KUBUS levert sinds 1992 BIM-software voor de ontwerpende en uitvoerende bouw: van ontwerpsoftware tot tools voor modelchecking en issuemanagement voor het verbeteren van modelkwaliteit. Ook adviseert en ondersteunt KUBUS bedrijven bij de transitie naar het werken met BIM, waarbij de praktijkgerichte aanpak ervaren wordt als onderscheidend.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.