Groeiende belangstelling voor BIM bij installatiebedrijven

Nieuws 23-08-2023 om 14:14 - Installatiebedrijven


Groeiende belangstelling voor BIM bij installatiebedrijven


Er is een groeiende vraag naar BIM-ondersteuning bij installatiebedrijven, meldt de European Electrical Installation Monitor, een lopend onderzoek van USP Marketing Consultancy. Volgens USP wint BIM gestaag aan belang in de bouwsector, en naarmate er meer bouwprojecten worden uitgevoerd met behulp van BIM groeit ook de belangstelling van installateurs voor BIM-ondersteuning van fabrikanten.

BIM-gebruik bij installatiebedrijven ontwikkelt zich langzaam, meldt het onderzoek. Elektro-installateurs voelen echter de druk om met BIM te beginnen, nu steeds meer bouwprojecten het implementeren. Aanvankelijk waren het vooral de grotere installatiebedrijven die BIM adopteerden, vanwege de benodigde investering en capaciteit, maar ook kleinere bedrijven zien nu het belang in.

BIM-ondersteuning

Voor middelgrote en kleine installatiebedrijven is BIM over het algemeen nog vrij nieuw, bleek uit het onderzoek. Aangezien BIM-kennis en -capaciteit vaak ontbreken, is er groeiende belangstelling van installateurs voor BIM-ondersteuning door fabrikanten.

Veel fabrikanten van elektrische installatieproducten hebben dit volgens USP opgepakt en bieden al BIM-diensten aan. Deze draaien echter vooral om toegang tot BIM-objecten: fabrikanten verlenen installateurs toegang tot BIM-weergaven van hun producten, zodat deze eenvoudig kunnen worden geïntegreerd in het BIM-model van een specifiek project. Volgens het onderzoek van USP is er echter ook behoefte aan uitgebreidere BIM-diensten, zoals specifiek ontwikkelde planningsmodules en interfaces.

Bron: USP Marketing Consultancy


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.