‘Hoe ISO 19650 de infrasector verbetert’

Opinie 15-07-2021 om 11:40 - BIM-adviseurs - Infra en civiele techniek - Softwareleveranciers - Toeleveranciers


‘Hoe ISO 19650 de infrasector verbetert’


Hoe moet de infrasector de kansen benutten die digitale technologie biedt, om zo de levering en prestaties van activa te verbeteren? Een essentieel startpunt is om de basisprincipes van informatiebeheer juist te krijgen. En ISO 19650 is misschien wel het antwoord voor de overheid en industrie, schrijft Derek Murray van Mott MacDonald.

ISO 19650 is de internationale norm voor het beheren van informatie met behulp van BIM over de hele levenscyclus van een gebouwd asset. Sinds de lancering eind 2018 hebben organisaties wereldwijd de kans gegrepen om het informatiebeheer in de context van BIM te verbeteren, zo stelt Murray.

Maar we staan ​​wat hem betreft pas aan het begin. Want hoe kunnen eigenaren van activa de kansen het beste begrijpen en deze op een kosteneffectieve manier implementeren in hun eigen organisaties en met de toeleveringsketen?

Lees voor het antwoord op deze vraag het volledige Engelstalige artikel via onderstaande link.

Bron: PBCToday


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.