Hoe software duurzaamheid in de bouw kan stimuleren

Opinie 17-05-2022 om 10:51 - Softwareleveranciers


Hoe software duurzaamheid in de bouw kan stimuleren


Volgens CEO Justin Moule van Eque2 kan software duurzaamheid in de bouw stimuleren en meer klanten opleveren. In een blog op PBCToday legt hij uit waarom.

De bouwsector is een van de grootste producenten van vervuilende koolstofemissies. Volgens de World Green Building Council genereert de bouw naar schatting 39 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot, waarbij beton alleen al verantwoordelijk is voor liefst 8 procent van de totale jaarlijkse wereldwijde CO2-productie.

Verbeterdoelen

Dit wordt wereldwijd op allerlei manieren aangepakt door middel van onderzoek, ontwikkeling en beter werkwijzen. Maar verbeterdoelen worden alleen bereikt als iedereen in de sector zich inspant om hogere niveaus van duurzaamheid te bereiken, zo stelt Moule.

Ongeacht de opvattingen over klimaatverandering en de noodzaak om onze planeet te beschermen, is er een solide businesscase voor meer duurzaamheid. Het gebruik van speciale software is volgens Moule een voor de hand liggende manier om dit te bereiken.

Drie voordelen van software voor bouwbeheer:

  1. Lagere kosten voor het bedrijf
  2. Minder afval
  3. Meer nieuwe business

Lees de volledige Engelstalige blog van Justin Moule via onderstaande link.

Bron: PBCToday


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.