Huizenprijzen blijven stijgen: gemiddeld huis bijna 400.000 euro

Nieuws 15-04-2021 om 14:19 - Overige


Huizenprijzen blijven stijgen: gemiddeld huis bijna 400.000 euro


De huizenprijzen blijven stijgen en stijgen zelfs steeds sterker. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van makelaarsvereniging NVM. De prijs van een gemiddelde woning nadert met 385.000 euro inmiddels bijna de vier ton.

De stijging van het prijsniveau in het afgelopen kwartaal naar 385.000 euro is een toename op jaarbasis van bijna 15 procent. Dat is de snelste stijging in twintig jaar tijd, blijkt uit de cijfers die makelaarsvereniging NVM heeft gepresenteerd.

Derde kwartaal op rij meer dan 10 procent groei

De huizenprijzen zijn voor het derde kwartaal op rij met meer dan 10 procent gestegen. En deze prijsstijging blijft versnellen. Het duurde zeven jaar voor een Nederlandse woning van een ton in waarde verdubbelde, en wegens de financiële crisis zeventien jaar om op drie ton uit te komen. De stap van drie naar vier ton lijkt nu dus maar twee jaar te gaan duren.

Bron: NVM


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.