Infradesign voor BricsCAD

Nieuws 24-01-2022 om 10:30 - Softwareleveranciers


Infradesign voor BricsCAD


Infradesign voor BricsCAD is ontwikkeld voor Grond- Weg- en Waterbouwbedrijven die snel en makkelijk geo-informatie willen importeren, volgens NLCS willen tekenen, en willen beschikken over accurate informatie bij Klic-meldingen. Infradesign is beschikbaar voor BricsCAD, en werkt op basis van het universele .dwg-formaat. Hierdoor zijn tekeningen 100% compatible met AutoCAD.

Zoek en selecteer werkgebied

Zoek en selecteer gemakkelijk het werkgebied op de kaart van Nederland: zoeken is mogelijk op plaats- en straatnaam, of selecteer een gebied op de kaart door middel van een polyline. Zowel luchtfoto als kaartweergave zijn beschikbaar en kunnen worden gebruikt als onderleggen.

Importeer BGT- en BRK-data

Op basis van de selectie importeren gebruikers BGT- en BRK-data (zoals Kadastrale percelen) direct in de tekening. Op de juiste schaal en op het juiste coördinaat. De gegevens worden gedownload uit de online PDOK-database en bevatten de laatste officiële mutaties.

Importeer Klic-meldingen

Het .xml-bestand dat wordt meegeleverd bij de Klicmelding kan direct worden geïmporteerd in BricsCAD. De data wordt op het juiste coördinaat geplaatst inclusief eventuele maatvoering. Hierdoor beschikken gebruikers altijd over de juiste data op de juiste plaats.

Teken volgens NLCS

Infradesign beschikt over alle tools om makkelijk en snel te tekenen volgens de Nederlandse CAD Standaard (NLCS). Het bevat de volledige officiële NLCS-bibliotheek van ruim 3.000 symbolen. Bij het plaatsen van een symbool, lijn of arcering wordt automatisch de juiste layer, kleur en benaming toegepast. Zo weten gebruikers zeker dat de tekening voldoet aan de NLCS-normen.

Taludarcering

Met de taludarcering in Infradesign genereren gebruikers snel en gemakkelijk een taludarcering volgens de NLCS. Selecteer de boven- en de onderlijn, de afstand tussen de 2 lijnen, en Infradesign genereert automatisch het juiste patroon op de juiste layer.

Bron: CADkoop


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.