Ingenieurs hopen stenen van bouwafval te printen in Lego-stijl

Nieuws 23-04-2021 om 12:34 - Onderwijs en opleidingen


Ingenieurs hopen stenen van bouwafval te printen in Lego-stijl


Onderzoekers van de Engelse Brunel University ontwikkelen stenen die in elkaar grijpen, gemaakt van bouwafval. Het afval wordt vervolgens ‘geprint’ tot blokken in Lego-stijl voor gebruik in nieuwe gebouwen. Het project krijgt financiering van de Europese Commissie.

“Demonstratieprojecten die de afgelopen jaren zijn gebouwd, hebben zowel de levensvatbaarheid als de mogelijkheden van 3D-printtechnologieën aangetoond”, zegt projectleider dr. Seyed Ghaffar, universitair hoofddocent civiele techniek bij Brunel. “Deze projecten hebben echter conventionele grondstoffen gebruikt in hun betongrondstof. Het gebruik van gerecyclede secundaire grondstoffen voor het 3D-printen van een bouwsteen is nog niet gedaan. Dat hopen we met dit project te demonstreren.”

Gerecyclede stenen leiden tot muur

Het team is uiteindelijk van plan de technologie te demonstreren door ‘additive manufacturing’ te gebruiken om een ​​reeks gerecyclede stenen van 500 mm x 500 mm af te drukken die in elkaar passen, om zo een ​​in elkaar grijpende muur te vormen.

Bron: The Construction Index


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.