Inschrijving Nederlandse Bouwprijs verlengd tot 1 september

Nieuws 30-08-2021 om 11:21 - Aannemers en bouwbedrijven - Innovatie en duurzaamheid


Inschrijving Nederlandse Bouwprijs verlengd tot 1 september


De uiterste inschrijfdatum voor De Nederlandse Bouwprijs is verlengd tot aanstaande woensdag 1 september 2021. De oorspronkelijke einddatum kwam te vroeg voor een aantal inzenders. De jury heeft daarom besloten de inschrijftermijn te verlengen, meldt Bouwwereld.

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor de Bouwprijs. “Er zitten werkelijk prachtige projecten tussen de aanmeldingen. Mijn jury-collega’s en ik gaan nog een hele klus hebben aan het aanwijzen van de winnaars”, zegt juryvoorzitter prof. dr. Louise Vet. “Duurzaamheid is meer dan het verminderen van CO2-uitstoot. Het omvat ook circulariteit, om grondstoffen te behouden. En voor de leefbaarheid en de noodzakelijke klimaatadaptatie is herstel van biodiversiteit ook cruciaal. Uit de aanmeldingen die tot op dit moment binnen zijn blijkt al dat de bouw zich dit realiseert. Het zijn belangrijke drijfveren bij het realiseren van bouwprojecten.”

Stimuleren van veelzijdig bouwtalent

De Nederlandse Bouwprijs is een initiatief van Stichting De Nederlandse Bouwprijs, met als doel het bevorderen van de kwaliteit en het onderscheidend vermogen van de bouw én het stimuleren van het veelzijdige bouwtalent in Nederland. De bouwnijverheid is volop in beweging. Digitale technologieën, alternatieve financieringsvormen en zeker ook de invloed van de eindgebruiker eisen een slagvaardige sector die snel en innovatief inspeelt op ontwikkelingen en wensen.

Criteria People, Planet en Profit

De Nederlandse Bouwprijs speelt actief in op deze ontwikkelingen en is nog meer dan voorheen een maatschappelijk geëngageerde prijs. Het gaat hierbij niet om het bouwwerk of bouwproduct op zich, maar om wat het bijdraagt aan maatschappelijke doelstellingen. Deze bijdrage wordt afgemeten aan de criteria People, Planet en Profit.

Vier categorieën

De inschrijftermijn is verlengd tot 1 september om iedereen in staat te stellen een project aan te melden, binnen een van de vier categorieën: Gebouwen, Bouwmaterialen & -systemen, Civiele kunstwerken en Talent met toekomst.

Uitreiking in februari 2022

Op 10 november presenteert de jury de genomineerden waarna in de tweede week van februari 2022 de winnaars bekend worden gemaakt in de Jaarbeurs te Utrecht. In die week worden daar tevens de vakbeurzen VSK en GEVEL georganiseerd.  Aanmelden kan via denederlandsebouwprijs.nl. Daar is ook alle informatie te vinden over de Nederlandse Bouwprijs.

Bron: Bouwwereld


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.