Inschrijving voor Construsoft BIM Awards 2023 geopend

Nieuws 21-03-2023 om 11:35 - Aannemers en bouwbedrijven - Ingenieursbureaus - Onderwijs en opleidingen - Opdrachtgevers


Inschrijving voor Construsoft BIM Awards 2023 geopend


Elke dag wordt met behulp van Tekla Structures gewerkt aan bijzondere en uitdagende bouwprojecten. Met de BIM Awards krijgen deze projecten een podium. De BIM Awards is een jaarlijks terugkerende campagne, waarbij Tekla Structures-gebruikers hun mooiste project(en) insturen.

In zeven categorieën bepaalt het publiek én een vakjury de uiteindelijke winnaars. Alle deelnemende projecten en bedrijven worden gedurende het hele jaar gepromoot, waarbij de competitie elk jaar meer media-aandacht krijgt. Deelname aan de BIM Awards is een geweldige kans om honderden branchegenoten kennis te laten maken met uw bedrijf, project(en) en projectteam. Inzenden kan tot en met donderdag 18 mei 2023.

Hoe werkt het?

Het idee van de Construsoft BIM Awards in het kort:

 • U kiest zelf welk(e) project(en) u extra publiciteit wilt geven.
 • U bepaalt zelf welke teksten, tekeningen en afbeeldingen worden bijgevoegd (het is immers úw presentatie!).
 • Construsoft zorgt ervoor dat uw project de aandacht krijgt die het verdient.
 • Promotie wordt in grote mate door Construsoft verzorgd, maar uit ervaring blijkt dat eigen promotie ook leidt tot extra (h)erkenning.

Na de inzendfase krijgt het grote publiek de mogelijkheid om te stemmen. Daarnaast beoordeelt een vakjury op meerdere punten alle deelnemende projecten, waarbij er een winnaar per categorie uitrolt. Denk daarbij aan het BIM-level, de complexiteit, indrukwekkendheid en de uniekheid van het project. De uiteindelijke winnaars worden een week na de sluiting van de stemfase bekend gemaakt. De winnaars vormen eveneens de inzendingen van de Benelux voor de Global BIM Awards competitie, waar alle winnaars van de lokale BIM Awards op een internationaal voetstuk worden geplaatst en wereldwijde winnaars worden gekozen.

Categorieën

Construsoft nodigt alle Tekla Structures-gebruikers uit om een of meerdere projecten in te zenden in één van de volgende categorieën:

 • Commerciële projecten (kantoren, wooncomplexen, hotels, gebouwen voor nutsvoorzieningen, winkelcentra, etc.)
 • Publieke projecten (gezondheidszorgfaciliteiten, ziekenhuizen, onderwijsfaciliteiten, luchthavens, onderzoekscentra, overheidsgebouwen, etc.)
 • Industriële projecten (fabrieken, elektriciteitscentrales, molens, boorinstallaties, opslagplaatsen, etc.)
 • Infrastructurele projecten (niet-bewoonde fysieke constructies zoals bruggen en tunnels)
 • Sport en recreatie (stadions, sportbanen, sportcentra, etc.)
 • Kleinschalige projecten (huizen, trappen, overkappingen, etc.)
 • Studenten projecten (een project uitgevoerd door een voltijdsstudent of een groep studenten van een onderwijsinstelling)

Ter inspiratie: in deze video ziet u alle winnende projecten van vorig jaar.

Meedoen?

Ook meedoen aan de Construsoft BIM Awards? Via deze website kunnen Tekla Structures-gebruikers tot en met 18 mei 2023 hun project(en) inzenden. Op deze website staat ook het overzicht van de aan te leveren bestanden. Uiteraard staat Construsoft klaar om u te helpen bij uw aanmelding.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Jos Obbink

Adres:
Hengelder 16, 6902 PA Zevenaar, Nederland

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.