International Business Development Executive

Vacatures 17-02-2022 om 15:04 - Softwareleveranciers


International Business Development Executive


Om ons internationale sales-team te versterken zijn we op zoek naar een gedreven, commercieel sterke en enthousiaste business development executive die prospects en accounts telefonisch weet te adviseren en te overtuigen. Ben jij een sales tijger die weet wat aanpakken is? Dan zoeken we jou!

De rol van International Business Development Executive

Als Business Development Executive ben je voor BIMcollab het eerste aanspreekpunt voor onze klanten en prospects en zijn online meetings jouw belangrijkste instrument. Aan jou de taak om BIMcollab te introduceren bij organisaties die hun BIM inzet met behulp ons platform naar een hoger plan willen tillen. Dit doe je door actief achter leads aan te gaan die via onze marketingkanalen binnenkomen of pro actief op zoek te gaan naar potentiële klanten in geselecteerde segmenten en landen. We zoeken iemand voor Nederlandstalige- en Engelstalige verkoop en je richt je daarbij primair op Nederland, UK en Scandinavië. Een korte online presentatie van onze software ondersteunt je daarbij. Je weet op tijd de hulp van van een van onze BIM consultants in te schakelen om doelgericht op de deal af te gaan.

Als Internationaal Business Development Executive ben je bij ons vooral bezig met consultative selling. Je draagt zorg voor een adviserend verkoopproces waarbij je meedenkt met onze klanten en adviseert over de beste oplossing. Belangrijk is een proactieve marktbenadering. We geven je de ruimte om een netwerk op te bouwen van huidige en potentiele klanten, mocht je die nog niet hebben. Dit netwerk weet je in te zetten om nieuwe leads te genereren voor jezelf of collega accountmanagers. We werken met moderne sales- en marketing-automation tools en je weet deze goed in te zetten om resultaten te behalen.

We hechten zeer veel waarde aan klantvriendelijkheid en klanttevredenheid. Wij zorgen ervoor dat je middels interne trainingen onze producten leert kennen, zodat je goed beslagen ten ijs komt. Als commercieel talent bepaal jij verder zelf waar de lat ligt en hoe hard je doorgroeit. Wij bieden je alle ruimte en mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen in het salesvak.

Wie zijn wij?

Wij zijn een gedreven groep vak-fanaten die geloven dat ontwerpen en bouwen effectiever en met hogere kwaliteit kan voor een betere, duurzaam gebouwde omgeving. Met dat doel voor ogen ontwikkelen we geavanceerde software voor BIM (Building Information Modeling). Met BIM kunnen bouwpartijen effectiever (samen)werken omdat alle informatie van een gebouw is geïntegreerd in één 3D-(data)model dat wordt gebruikt van ontwerp tot onderhoud. Wereldwijd bereiken we de top-100 bouwbedrijven en architectenbureaus met onze model validatie software BIMcollab ZOOM geïntegreerd in BIMcollab Cloud, ons issue management platform. Een teamprestatie waar wij écht trots op zijn! Daarnaast zijn wij exclusief distributeur in de Benelux van de design-software Archicad. We scoren steevast 8 of hoger in klanttevredenheidsonderzoeken.

Vereisten

 

Jouw Profiel

 • Je hebt minimaal een bachelor-opleiding gevolgd, bijvoorbeeld in een technisch commerciële richting.
 • Je hebt verkoopervaring binnen een b2b omgeving en zoekt diepgang in een adviserende verkoopfunctie.
 • Ervaring met verkopen van SAAS, bijvoorbeeld in projectmanagement is een pre.
 • Ervaring met bouwkunde en/of software heeft de voorkeur, maar affiniteit is minstens zo belangrijk.
 • Je beschikt uiteraard over uitstekende commerciële en communicatieve vaardigheden in het Nederlands en Engels
  (beheersen van een Scandinavische taal is een pré)
 • Je bent resultaatgericht en werkt goed zelfstandig.

Ons aanbod

We bieden een uitdagende functie met veel afwisseling en doorgroeimogelijkheden. We zitten in het centrum van Eindhoven op loopafstand van het Centraal Station. Daarnaast kun je rekenen op:

 • Een passend salaris afhankelijk van kennis en ervaring. De salarisrange is voor deze vacature tussen de €3.646,- en €5.805,-.
 • Bovengemiddeld goede secundaire arbeidsvoorwaarden. De ruime pensioenregeling en winstdeling (gemiddeld 1,5 maandsalaris), maar ook de werknemersparticipatie zorgen voor een grote betrokkenheid van de medewerkers.
 • Een afwisselende en uitdagende baan in een informele en collegiale sfeer met een hoog ambitieniveau en gedreven professionals. Samen doelen behalen is waar wij goed in zijn.
 • Volop ruimte voor eigen inbreng, initiatief en zelfstandigheid en goede ontwikkel- en opleidingsmogelijkheden.
 • Eigentijdse extra’s zoals een verzorgde gezamenlijke lunch, altijd vers fruit
 • Je werkt deels vanuit thuis (mét thuiswerkvergoeding) of in onze moderne bijna energie-neutrale werkomgeving op kantoor in het centrum van Eindhoven op loopafstand van het station.

Contact

Herken jij jezelf in bovenstaande? Solliciteer dan direct! Wil je meer weten? Kijk dan eens rustig rond op onze website www.kubusinfo.nl en www.bimcollab.com. Voor vragen kun je ook altijd bellen naar +31 (0)40 213 1950.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Reageer op deze vacature


KUBUS

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Ronald de Graan

Adres:
Stuiverstraat 100, 5611 TC Eindhoven, Nederland

Telefoon:
040 213 19 50

Over KUBUS:
KUBUS is met BIMcollab wereldwijd marktleider op het gebied van cloud based BIM issuemanagement, geïntegreerd met modelvalidatie. Daarnaast is KUBUS exclusief distributeur van Archicad in Nederland en Vlaanderen, en ontwikkelaar van Nederlands meest gebruikte bestekverwerker KUBUS Spexx. KUBUS levert sinds 1992 BIM-software voor de ontwerpende en uitvoerende bouw: van ontwerpsoftware tot tools voor modelchecking en issuemanagement voor het verbeteren van modelkwaliteit. Ook adviseert en ondersteunt KUBUS bedrijven bij de transitie naar het werken met BIM, waarbij de praktijkgerichte aanpak ervaren wordt als onderscheidend.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.