Intospace en Sunrock sluiten strategisch partnerschap

Nieuws 04-08-2022 om 11:08 - Innovatie en duurzaamheid


Intospace en Sunrock sluiten strategisch partnerschap


Intospace en Sunrock hebben een strategisch partnerschap gesloten. Intospace ontwikkelt logistiek vastgoed en Sunrock verzorgt zonnestroominstallaties met bijbehorende duurzame energieoplossingen.

Binnen de samenwerking focust Sunrock op de ontwikkeling, bouw en exploitatie van zonnestroominstallaties. Intospace kan zijn klanten zo slimme energieoplossingen aanbieden. De twee partijen willen zo efficiënt en duurzaam mogelijke energiesystemen realiseren voor ontwikkelingen van Intospace. Vanwege de energietransitie en de bijkomende overbelasting van het publieke elektriciteitsnet op het moment is het noodzakelijk dat er wordt gewerkt aan lokale oplossingen voor het opwekken en alloceren van groene stroom. Sunrock gaat zijn expertise inzetten om de gebouwen van Intospace en de huurders te voorzien van energie, door middel van zonnedaken, slimme energiesystemen en bijvoorbeeld batterijoplossingen.

Logistieke gebouwen als energiehubs

De samenwerking met Sunrock sluit aan op de visie van Intospace om logistieke gebouwen een prominente rol te geven binnen de energietransitie. “De inzet van logistieke gebouwen als energiehubs is één van onze speerpunten. Daar hoort een energiesysteem van de toekomst bij”, aldus CEO Tim Beckmann van Intospace.

Verder verduurzamen

“Met deze strategische samenwerking slaan Sunrock en Intospace de handen ineen om impact te maken en het logistieke vastgoed van Intospace verder te verduurzamen”, zegt CCO Maurits van Oranje van Sunrock. “Sunrock heeft de expertise in huis om voor Intospace de gehele ontwikkeling en exploitatie van het zonnedak voor haar rekening te nemen, terwijl Intospace de regie houdt over hoe de energie strategisch kan worden ingezet. Met dit partnerschap wordt het mogelijk om op deze basis veel nieuwe projecten met elkaar te realiseren.”

Eerste project

Het eerste ontwikkelingsproject van Intospace waarbij de samenwerking gestalte krijgt is de onlangs door Intospace opgeleverde ontwikkeling voor onder meer Albert Heijn en HEMA op bedrijventerrein Lage Weide in Utrecht. Met de andere projecten die op de rol staan erbij gaan Intospace en Sunrock dit jaar samen zo’n 170.000 vierkante meter aan zonnedak opleveren. Die hoeveelheid zonnepanelen levert een jaarproductie op van ongeveer 18 gigawattuur aan duurzame energie, het equivalent van het verbruik van ongeveer 5.000 gemiddelde huishoudens.

Bron: Duurzaam Ondernemen

Foto: Intospace-CEO Tim Beckmann, Sunrock-CEO Johannes Duijzer en Sunrock-CCO Maurits van Oranje


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.