ISD Benelux en Elfsquad bundelen krachten

Nieuws 18-02-2021 om 15:23 - Alle rubrieken


ISD Benelux en Elfsquad bundelen krachten


ISD Benelux en Elfsquad bundelen hun krachten om de wereld van 3D CAD samen te brengen. Met de product configurator zijn klanten in de maakindustrie door deze samenwerking nu in staat om hun processen te automatiseren en hun producten succesvoller, sneller en zonder faalkosten te verkopen, engineeren en te produceren, meldt ISD op zijn site.

Door de bundeling met de product configurator van Elfsquad en de 3D CAD-software HiCAD van ISD Benelux is er volgens de bedrijven een oplossing die kostbare engineeringstijd bespaart. Waar een klant eerst alle mogelijke opties van een project door middel van Excelsheets moest voorbereiden en doorvoeren in een CAD-model, kan dit door het gebruiken van de configurator worden geautomatiseerd. “Door de configurator van Elfsquad mee te nemen in het proces kan een directe verbinding tussen productie en verkoop worden gemaakt”, zegt salesmanager Joost Swarts van ISD. “Op die manier wordt er verkocht met een door engineering gevalideerd model en dat reduceert niet alleen fouten en doorlooptijd, maar het neemt ook veel frustratie tussen verkoop en engineering weg. Zo zien we samen de voordelen van marktverbreding binnen de samenwerking.”

Meerwaarde

Wanneer er veel te kiezen valt binnen een productenpakket, kan dit tijdrovend en foutgevoelig zijn voor verkopers, dealers en de klant zelf, stelt ISD in het bericht. De configurator van Elfsquad is een weerspiegeling van het verkoopgesprek, waarbij middels het doorlopen van verkoopvragen uiteindelijk de juiste samenstelling van het product wordt gevonden. Door HiCAD en Elfsquad te combineren wordt vanuit de configuratie een CAD-model gegenereerd of worden CAD-parameters aangestuurd. Engineers kunnen dit model vervolgens in HiCAD waar nodig nabewerken.

Een ander groot voordeel is de mogelijkheid om gegevens automatisch te koppelen aan een ERP-systeem. Elfsquad heeft hiervoor diverse integraties zodat artikelen en stuklijsten direct zijn gekoppeld. Ook zijn prijzen daardoor direct inzichtelijk en wordt de doorlooptijd en het aantal offerterevisies drastisch gereduceerd.

Bron: ISD Benelux


ISD Benelux

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Christian Everhardus

Adres:
Het Zuiderkruis 33, 5215 MV Den Bosch, Nederland

Telefoon:
073 615 38 88

Over ISD Benelux:
ISD Benelux is een van de belangrijkste producenten op het gebied van CAD software en PDM/PLM. Onze softwareoplossingen HiCAD en HELiOS vormen het ideale platform voor de optimalisatie van uw engineeringprocessen. Daarnaast heeft onze software een geïntegreerde BIM-oplossing voor 3D-gegevensuitwisseling en Concurrent-Engineering.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.