Itannex vernieuwt daglichtnorm in SmartBouwbesluit

Nieuws 30-11-2021 om 11:20 - Alle rubrieken - Architectenbureaus


Itannex vernieuwt daglichtnorm in SmartBouwbesluit


Itannex werkt samen met LKSVDD architecten en DWA aan een vernieuwde versie van SmartBouwbesluit op basis van de NEN-EN 17037. De leverancier doet dit in het licht van de implementatie van de nieuwe NEN-EN 17037 voor daglichttoetreding die de normcommissie in Nederland in voorbereiding heeft.

Deze nieuwe norm NEN-EN 17037 vervangt de huidige NEN 2057. Het grootste verschil tussen de huidige en de nieuwe norm is dat de daglichttoetreding wordt bepaald op basis van daglichtfactoren. Een complexe berekening die alleen met een daglichtsimulatieprogramma te bepalen is.

Voordelen

De vernieuwde versie van SmartBouwbesluit biedt gebruikers straks als voordeel dat het gebruik maakt van Revit-model als bron. Er is bovendien geen import en export meer nodig naar een ander daglichtsimulatieprogramma. Dit bespaart veel berekenings- en modeleertijd. Tot slot kunnen complexe daglichtfactorberekeningen met SmartBouwbesluit volgens de NEN-EN 17037 worden uitgevoerd. De resultaten worden in Revit gepresenteerd op Drafting Views. Hiermee wordt direct inzicht verkregen of er wordt voldaan aan de eisen uit het Bouwbesluit.

Ontwerp toetsen

SmartBouwbesluit maakt het voor architecten en ingenieurs gemakkelijk om het in Revit gemaakte ontwerp te toetsen op Bouwbesluitregels. Binnenkort dus ook op basis van de NEN-EN 17037.

Bron: Itannex


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.