Jolijn Valk gaat niet voor tweede termijn als voorzitter BNA

Nieuws 31-01-2023 om 11:51 - Architectenbureaus


Jolijn Valk gaat niet voor tweede termijn als voorzitter BNA


De voorzitter van de BNA, Jolijn Valk heeft besloten in juli a.s. te stoppen als voorzitter van de branchevereniging. Zij zal haar huidige, eerste termijn van voorzitterschap daarmee afmaken. Valk werd in 2021 door de ledenraad gekozen als opvolger van Francesco Veenstra.

De voorzitter maakte haar besluit donderdagavond 26 januari bekend op een ledenraadbijeenkomst. “Het voorzitterschap is een eervolle en mooie taak. Ik heb er goed over nagedacht en een weloverwogen besluit genomen. Het voorzitterschap is een tijdelijke functie, en voor mij is nu het juiste moment om verder te gaan en daarmee ook ruimte te maken voor een nieuwe voorzitter. Samen met het bestuur zal ik me komend halfjaar vol energie blijven inzetten voor het belang van architectuur en van ontwerp- en verbeeldingskracht. Investeer in architectuur en architectuurdenken!”

Bestuur respecteert besluit

Het BNA-bestuur prijst de inzet van Valk tijdens een moeilijke tijd voor zowel de branche als voor de vereniging. “Jolijn heeft zich onvermoeibaar ingezet voor de branche, en heeft het belang van onze branche en ons vak voor maatschappelijke doelstellingen met verve over de bühne gebracht. Met name onderwerpen als diversiteit en het belang van ontwerp en schoonheid van de gebouwde omgeving zijn met kracht onder de aandacht gebracht. Het bestuur was graag een tweede termijn met haar als voorzitter verdergegaan, maar respecteert het besluit van Jolijn.”

Het bestuur zegt nu op zoek te gaan naar een nieuwe voorzitter die de vereniging de komende jaren daadkrachtig kan leiden. Directeur Fred Schoorl: “Jolijn heeft samen met bestuur en werkorganisatie geknokt voor kwaliteit en positiviteit. Dat is niet altijd makkelijk geweest. We gaan haar communicatieve talent en inzet voor een betere positie van de architectuur en een mooiere wereld missen. We zien uit naar weer nieuwe ambitie en daadkracht.”

Jolijn Valk is momenteel, naast voorzitter van BNA, medeoprichter en directeur-architect van Urban Echoes te Amsterdam.

Bron: BNA


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.