K.I.S.S.

Nieuws 17-04-2018 om 11:54 - BIM-adviseurs - Toeleveranciers


K.I.S.S.


Als je K.I.S.S. in Google intikt, dan zie je als eerste de in 1973 opgerichte wereldberoemde hardrockband Kiss.

Die ken ik uit mijn jeugd en leuk om te zien dat deze wereldact nog ‘still going strong’ is en bijvoorbeeld in juli optreedt op het Rock Fest in Barcelona.

Kiss is natuurlijk ook het Engelse woord voor kus. Maar daar ga ik het hier ook niet over hebben, daar kunt u al genoeg over lezen of, nog beter: zelf uitproberen.

Wat u ook zelf kunt uitproberen, is het K.I.S.S.-principe. Het is het Engelse acroniem voor ‘Keep It Simple, Stupid’ – of ook wel ‘Keep It Short & Simple’ of ‘Keep It Smart & Simple’. Dit principe komt oorspronkelijk uit de programmeerwereld en is later in het algemeen in zwang gekomen. Ik hang dit principe aan.

Het komt erop neer dat je moet proberen om zaken zo simpel (eenvoudig) mogelijk te houden. In de CAD-wereld zijn er veel prachtige efficiencyslagen te halen met 3D-modelleren, configuraties, document- en revisiebeheer, ERP-koppelingen, het automatisch genereren van PDF’s, plaatuitslagen en stuklijsten, productie-aansturingen enzovoorts. Maar dat alles gaat niet in één stap, want dat gaat gegarandeerd niet goed komen. Bepaal daarom het doel wat voor ogen staat om zo efficiënt mogelijk te werken en werk daar in simpele stappen naartoe. Tijdens het voltooien van een stap is het goed mogelijk dat de volgende stap er anders uitziet dan oorspronkelijk bepaald. Dit komt doordat zienswijzen veranderen door ervaring met eerdere stappen, waardoor het inzicht ontstaat dat er nog méér mogelijk is. Zo worden stommiteiten en problemen voorkomen.

Wilt u dus na 45 jaar nog net zo succesvol zijn als Kiss, dan luidt het devies: Keep It Simple, Stupid!

Met vriendelijke groet,

John van Eeten

ICN Solutions


ICN Solutions

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Laurens Liket

Adres:
Europalaan 14-18, 5232 BC Den Bosch, Nederland

Telefoon:
073 750 67 50

Over ICN Solutions:
ICN Solutions geeft advies over het optimaliseren van BIM-ontwerp- en constructie­processen. ICN Solutions helpt architecten, aannemers, ingenieurs en projectmanagers optimaal te presteren. Wij bieden daarvoor consultancy ten aanzien van BIM-ontwerp- en constructieprocessen, de benodigde expertise, technische scholingstrajecten en de inrichting van IT-infrastructuur. Als Autodesk Gold Partner leveren we diensten, trainingen en support bij de implementatie en het gebruik van 3D CAD/CAM en BIM software.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.