Koninklijke Bouwend Nederland tekent City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen

Nieuws 12-04-2021 om 13:10 - Overige


Koninklijke Bouwend Nederland tekent City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen


Koninklijke Bouwend Nederland meldt dat het zich tijdens de Innovatie Expo 2021 heeft aangesloten als partner bij de City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen. Samen met 85 andere partijen wordt de komende vier jaar samen gewerkt aan de gezamenlijke ambities op het gebied van circulair en industrieel en conceptueel bouwen.

In de City Deal Circulair en Conceptueel Bouwen verenigen zich 86 partijen waaronder steden, provincies, Rijk, bouwbedrijven, kennisinstellingen en andere organisaties. De komende jaren moeten er niet alleen een miljoen woningen worden gebouwd om aan de vraag naar woonruimte te kunnen voldoen, ook staat de sector voor de opgave om dit zo circulair mogelijk en klimaatneutraal te doen, met hernieuwbare grondstoffen en de reductie van CO2 en stikstof. De komende jaren zal volgens Bouwend Nederland dus veel moeten veranderen in de manier waarop er gebouwd wordt en de materialen waarmee dat gebeurt.

Bijdragen aan duurzame toekomst

Gezamenlijk gaan de partners aan de slag met conceptueel, industrieel, demontabel en biobased bouwen. Er wordt gezocht naar nieuwe waarderingsmethoden om circulair en demontabel bouwen betaalbaar en financierbaar te maken. Zo draagt de bouwsector bij aan een duurzame toekomst voor Nederland en dragen innovatie en duurzame bouwtechnieken bij aan een duurzame en waardevolle gebouwvoorraad.

City Deals

Het concept van de City Deal is zes jaar geleden ontstaan in het programma Agenda Stad van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. In City Deals werken gemeenten, Rijk, private partijen, kennisinstellingen en andere organisaties in gelijkwaardigheid samen aan innovatieve oplossingen voor complexe stedelijke opgaven. Inmiddels zijn er 27 City Deals ondertekend rond multidisciplinaire vraagstukken, zoals elektrische deelmobiliteit, maatwerk in het sociaal domein, klimaatadaptatie en stedelijk voedselbeleid.

Bron: Koninklijke Bouwend Nederland


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.