KUBUS komt met Archicad STAR(T) Edition 2020

Nieuws 19-02-2020 om 9:11 - Softwareleveranciers


KUBUS komt met Archicad STAR(T) Edition 2020


Archicad STAR(T) Edition 2020 is per direct beschikbaar voor de Nederlandse en Belgische markt, meldt KUBUS. Alle verbeteringen uit ARCHICAD 23 zijn volgens directeur productmanagement Ronald de Graan ook geïmplementeerd in STAR(T) Edition 2020. “Dit ‘kleintje’ BIM is heel erg compleet.”

De STAR(T) Edition is een BIM-pakket dat een laagdrempelige instap biedt voor kleinere bureaus die hun ontwerpproces willen optimaliseren en daarbij op hoog niveau willen samenwerken in BIM-workflows. Edition 2020 biedt onder andere gedetailleerde en constructief correcte detail-aansluitingen van balken en kolommen. Ook de 2D-documentatie hiervan is verbeterd, wat zorgt voor duidelijke communicatie in het uitvoeringstraject.

Openingen en sparingen

Het nieuwe openingen-gereedschap geeft meer mogelijkheden om openingen in een model te creëren en af te stemmen op andere disciplines. Dit kunnen zowel bouwkundige als constructieve openingen zijn. Dit nieuwe gereedschap biedt een unieke workflow voor integraal werken aan openingen en sparingen.

Prestaties

Het opstarten van projecten gaat volgens KUBUS sneller. Door middel van een nieuw overzichtelijk dashboard worden alle actuele projecten aangeboden voor een directe start. Archicad-productspecialist Denise Bos van KUBUS: “De verbeteringen in het schakelen tussen projecten en weergaven hebben effect op alledaagse handelingen. De impact op productiviteit is hierdoor enorm.”

Interoperabiliteit

IFC4 wordt in STAR(T) Edition 2020 volledig ondersteund waardoor deze volledig inzetbaar is in Open BIM projecten. IFC4 bevat onder andere meer mogelijkheden voor geolocatie en materiaaldefinitie. Met behulp van een materiaalclassificatie worden materiaaleigenschappen aangestuurd.


KUBUS

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Lonneke van de Ven

Adres:
Stuiverstraat 100, 5611 TC Eindhoven, Nederland

Telefoon:
040 213 19 50

Over KUBUS:
KUBUS biedt BIM voor Design en Build en is exclusief distributeur voor de producten van GRAPHISOFT en Solibri Inc. in de Benelux. KUBUS is promotor van open standaarden. Daarnaast ontwikkelt KUBUS de producten KUBUS Spexx, Nederlands meest gebruikte bestekverwerker, en BIMcollab®,’s werelds eerste cloud based BIM issuemanagementsysteem op basis van openBIM formaten, met plug-ins voor alle grote BIM pakketten. Vanuit kantoren in Eindhoven (NL), Amsterdam (NL), Hasselt (BE) en Belgrado (RS) worden samen met diverse partners producten en diensten geleverd aan meer dan 80.000 gebruikers in de bouw.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.