KUBUS versnelt groei met overname van BIMlink

Nieuws 22-08-2023 om 11:33 - Alle rubrieken


KUBUS versnelt groei met overname van BIMlink


KUBUS heeft BIMlink overgenomen, melden beide bedrijven. Met de overname wil KUBUS de BIM-platforms BIMcollab (issuemanagement en modelvalidatie) en BIMlink (documentmanagement) naar eigen zeggen samenvoegen tot een geïntegreerd Common Data Environment (CDE) voor het gehele bouwproces. Bij de acquisitie neemt KUBUS alle vaste medewerkers, diensten en het intellectuele eigendom over van BIMlink.

De acquisitie van BIMlink versterkt het portfolio van KUBUS, denkt directeur Erik Pijnenburg. Zijn doel is BIMcollab (issuemanagement) en BIMlink (documentmanagement) te integreren tot een ecosysteem of CDE dat modelgebaseerd samenwerken faciliteert voor bedrijven in alle fases van de levenscyclus van gebouwen. In dat licht zal het cloudplatform van BIMlink volgens Pijnenburg later dit jaar wereldwijd worden uitgerold als onderdeel van het BIMcollab ecosysteem. “Wat ons aantrok in BIMlink, is dat het BIM-model in hun visie centraal is gesteld in het zelf ontwikkelde cloudplatform”, zegt Pijnenburg. “Die aanpak maakt modern documentmanagement gebaseerd op BIM-objecten mogelijk. De combinatie van BIMlink met BIMcollab biedt voordelen voor de workflows van onze klanten.”

Groeiambities

Directeur Roy van der Velden blijft werkzaam binnen KUBUS als Director of Digital Twin Solutions. Hij is logischerwijs zeer ingenomen met de overname door KUBUS, waarmee BIMlink overigens al enige tijd samenwerkt. “De producten van BIMlink en KUBUS sluiten uitstekend op elkaar aan. KUBUS heeft bovendien de slagkracht die onze softwareontwikkeling kan versnellen en onze dienstverlening verder professionaliseert”.

BIMlink was volgens Van der Velden al enige tijd op zoek naar een partner om zijn groeiambities waar te maken. “Het was belangrijk dat die partner werkt met dezelfde visie en waarden als ons team”, aldus Van der Velden. “Maar ook een partner die financieel sterk is, aanvullende diensten en software ontwikkelt en beschikt over een internationaal klantenbestand om de internationale groei van BIMlink sneller vorm te geven. Die partner hebben we nu gevonden.”

Over de bedrijven

KUBUS levert sinds 1992 BIM-software voor de ontwerpende en uitvoerende bouw, en ontwikkelt ontwerpsoftware, modelchecking en issuemanagement tools voor het verbeteren van de modelkwaliteit. Inmiddels levert KUBUS met BIMcollab ook BIM-issuemanagement, vanuit de cloud geïntegreerd met modelvalidatie dat modelgebaseerd samenwerken faciliteert. Het bedrijf bedient daarmee internationale bouwbedrijven en architecten- en ingenieursbureaus.

BIMlink heeft een cloudplatform ontwikkeld voor het opslaan en beheren van gebouwdossiers bij het ontwikkelen, ontwerpen, realiseren en beheren van gebouwen. Projectpartners in bouwprojecten hebben zo altijd toegang tot voor hen relevante actuele data uit het dossier. Deze aanpak maakt efficiënt bouwen en gebouwbeheer mogelijk. Klanten van BIMlink zijn grote gebouwbeheerders zoals de TU Eindhoven, TU Delft, Wageningen University & Research, diverse ziekenhuizen, de Nationale Politie en Booking.com.

Bron: BIMlink en KUBUS


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.