Lancering vernieuwde Open UOB op 6 februari

Event 31-01-2024 om 16:43 - Installatiebedrijven - Nieuws


Lancering vernieuwde Open UOB op 6 februari


De Open UOB, een onafhankelijke open objectenbibliotheek voor het 3D-modelleren van E&W-installaties, gaat 6 februari live met een vernieuwde versie. Deze lancering vindt plaats tijdens de VSK-beurs in de Jaarbeurs in Utrecht.

Er is volgens Techniek Nederland de afgelopen maanden hard gewerkt aan de Open UOB. 15 NL/SfB-domeinen en beschikt naar eigen zeggen over meer dan 4.000 generieke producten, 80.000 specifieke producten en 800 templates. Twintig fabrikanten en meer dan 35 merken zijn betrokken bij de Open UOB en voegen hun productdata toe aan de bibliotheek.

Met de gestandaardiseerde en uitwisselbare 3D-modellen kunnen gebruikers volgens Techniek Nederland datagedreven processen ondersteunen,  efficiënter werken en zo tijd besparen, en de foutenkans verlagen.

Programma

13:00    Inloop

13:30    Opening door dagvoorzitter, Marissa Willemse, Techniek Nederland

13:35    Wat is de waarde van de Open UOB? Marissa Willemse (dagvoorzitter) in gesprek met Doekle Terpstra (voorzitter Techniek Nederland), Jaap Dijkgraaf (algemeen directeur DWA) en Pieter van Teeffelen (directeur DigiGO)

13:55    Feestelijke lancering

14:05    Een dag in het leven van de installateur, BIM-modelleur of de fabrikant: wat kan de Open UOB hierin betekenen? Rondetafelgesprek met Jeroen Mackaij (eindverantwoordelijke digitalisering/BIM, SPIE), Frans Spijkers (digital officer Europe, Legrand), Martin Kreijenbroek (directeur, 2BA) en Paul Smeets (Technisch directeur, Cadac Group)

14:25    Afsluiting door dagvoorzitter Marissa Willemse

Aanmelden voor de lancering is mogelijk na gratis aanmelding voor de VSK-beurs.

Bron: Techniek Nederland, UOB


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.