LCA-berekening in nieuwe Archicad Keymember Editie

Nieuws 06-04-2023 om 11:35 - Architectenbureaus


LCA-berekening in nieuwe Archicad Keymember Editie


KUBUS lanceert vandaag de nieuwe Archicad KeyMember Editie met onder andere de DesignLCA voor Nederland en België en een uitbreiding van de Meetstaat Manager add-on voor de Belgische markt. Dankzij deze toevoegingen ervaren architecten nog meer voordeel en gemak in hun ontwerpproces.

DesignLCA

Een van de grootste uitdagingen van deze tijd is de wereldwijde CO2-emissie. 38 procent wordt veroorzaakt door de bouw. Architecten kunnen een rol spelen in de verkleining van de voetafdruk door hier in hun ontwerpen al rekening mee te houden. De release van de nieuwe KeyMember Editie biedt daar extra mogelijkheden voor. Zo is, naast de energie-evaluatietool EcoDesigner STAR, nu ook de Nederlandse versie van de DesignLCA beschikbaar. Deze add-on zorgt voor een unieke integratie van BIM en LCA waarmee architecten de milieubelastende factoren van verschillende ontwerpvarianten kunnen vergelijken en sturen. Op die manier kan, tijdens het ontwerpproces, een onderbouwde duurzaamheidsstrategie worden bepaald en geïntegreerd.

“Dat de bouwsector voor een enorme opgave staat op het gebied van duurzaamheid is duidelijk. Met onze unieke LCA-ontwerpberekening, rechtstreeks in Archicad, wordt een grote stap gezet om hier een effectieve bijdrage aan te leveren. Het biedt direct inzicht in materiaalprestatie en energieverbruik in iedere ontwerpfase”, zegt Ronald de Graan, Director of Customer Success van KUBUS.

Meetstaat Manager

Voor de Belgische markt heeft de Meetstaat Manager een interessante uitbreiding ondergaan. In deze KeyMember Editie kan met één druk op de knop data uit de Meetstaat Manager naar Visma Bouwsoft worden gestuurd.

Archicad KeyMember bibliotheek

Daarnaast worden met de release twee nieuwe bibliotheekobjecten geïntroduceerd. Het eerste is een zonnepaneelobject met bijbehorend label om de aantallen en het vermogen weer te geven. Dit object kan gebruikt worden in combinatie met de EcoDesigner STAR. Het tweede is een object om het temperatuurverloop en de dampspanning in een constructie te berekenen en weer te geven.


KUBUS

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Ronald de Graan

Adres:
Stuiverstraat 100, 5611 TC Eindhoven, Nederland

Telefoon:
040 213 19 50

Over KUBUS:
KUBUS levert sinds 1992 BIM-software voor de ontwerpende en uitvoerende bouw: van ontwerpsoftware tot tools voor modelchecking, issuemanagement en documentmanagement. Ook adviseert en ondersteunt KUBUS bedrijven bij de transitie naar het werken met BIM, waarbij de praktijkgerichte aanpak ervaren wordt als onderscheidend.  Met BIMcollab is KUBUS marktleider in het stimuleren van BIM-gebaseerde samenwerking gedurende de gehele levenscyclus van gebouwen of infrastructuur. Met oplossingen voor BIM-coördinatie, modelcontrole, issuemanagement, take-offs, document- en gebouwmanagement, gebouwd op de algemeen aanvaarde open standaarden van buildingSMART, stelt BIMcollab gebruikers in staat om een Digital Twin te creëren en te gebruiken, van ontwerp en uitvoering tot beheer en onderhoud. Daarnaast is KUBUS exclusief distributeur van Archicad in Nederland en Vlaanderen en ontwikkelaar van Nederlands’ meest gebruikte bestekverwerker KUBUS Spexx.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.