Londen best leefbare stad volgens Boston Consulting Group

Nieuws 26-08-2021 om 10:16 - Overige


Londen best leefbare stad volgens Boston Consulting Group


Londen is wereldwijd de beste stad om in te wonen, gevolgd door New York en Helsinki. Dat blijkt uit een nieuwe ranglijst van adviesbureau Boston Consulting Group (BCG), gebaseerd op onderzoek onder 25.000 mensen.

De onderzoekers benadrukken dat het rapport ‘Cities of Choice’ inzet op empirisch bewijs. BCG maakte voor het opstellen van zijn nieuwste ranglijst onder meer gebruik van de input van 25.000 respondenten uit 80 steden, verspreid over de hele wereld. Daarnaast vergeleken de onderzoekers de steden op basis van 155 statistische indicatoren, zoals de huisprijs per vierkante meter, het aantal nabije voorzieningen en het aantal kilometers aan metrorails per inwoner.

Top 5

Op basis van al die data komt Londen dus als winnaar uit de bus. De Britse hoofdstad verslaat onder andere New York City (2), Helsinki (3), Kopenhagen (4) en Abu Dhabi (5). Dat komt volgens de onderzoekers door drie aspecten. Ten eerste heeft Londen in vergelijking met zijn concurrenten een zeer omvangrijke vrijetijdssector. Zo heeft Londen bijvoorbeeld 250 restaurants per 100.000 inwoners, terwijl New York City blijft steken op 150.

Inclusief

Daarnaast is Londen volgens de onderzoekers een bijzonder inclusieve stad. Zo zei 68 procent van de vrouwelijke respondenten dat Londenaars gelijke kansen hebben, ongeacht hun geslacht, etniciteit of seksuele voorkeur. In de andere vier steden uit de top vijf ging het gemiddeld genomen om slechts 51 procent.

Openbaar vervoer

Ten derde heeft Londen een bijzonder uitgebreid openbaarvervoersnetwerk. Slechts 8 procent van de inwoners van de Britse hoofdstad laat de onderzoekers weten dat het treinstation of de metro- of bushalte te ver van hun huis of werkplek ligt – in de andere vier steden uit de top vijf gaat om 20 procent.

Amsterdam vijftiende

Amsterdam moet het volgens BCG doen met de vijftiende positie. De stad scoort echter wel goed op een van de vijf hoofdpijlers: sociaal kapitaal. Daaronder valt onder andere de deelpijler veiligheid. En daarmee lijkt het relatief goed te zitten, want volgens The Economist was Amsterdam in 2019 de veiligste stad van Europa.

Bron: Consultancy


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.