Mall of the Netherlands in Leidschendam opent deuren

Nieuws 19-03-2021 om 9:04 - Aannemers en bouwbedrijven - Alle rubrieken - Projectontwikkelaars


Mall of the Netherlands in Leidschendam opent deuren


Westfield Mall of the Netherlands in Leidschendam is gisteren geopend, melden diverse media waaronder Retailtrends. Aanvankelijk zou het grootste overdekte winkelcentrum van het land al oktober vorig jaar opengaan, maar de opening is toen uitgesteld. Donderdag hebben bijna 200 winkels en dienstverleners hun deuren geopend.

Projectdirecteur Teun Koek zegt tegen Retailtrends dat winkeliers het concept omarmen. “Dat wij voor 92 procent verhuurd zijn in coronatijd is natuurlijk een soort wonder, maar dat komt omdat men inziet dat dit de toekomst van retail is. Het gaat om beleving en service en dat bieden wij hier op het allerhoogste niveau”, aldus Koek. Mall of the Netherlands mikt volgens het bericht op 12 tot 14 miljoen bezoekers per jaar. Koek is ervan overtuigd dat dit aantal makkelijk gehaald gaat worden als de situatie is genormaliseerd.

BIMPraat

Het Mall of the Netherlands was in December 2018 onderwerp van een BIMPraat sessie omdat de rol van BIM erg belangrijk is in het beheer van dit megaproject. Dat het succes niet op zich laat wachten, besefte Operating Manager Jasper Buijnsters zich destijds terdege en dat vraagt volgens hem om een actieve rol als opdrachtgever. “Om Mall of the Netherlands succesvol te maken, doen we constant onderzoeken en gebruiken we de laatste technologische mogelijkheden. Dit geldt voor alle fases van het bouwproces van de ontwikkeling tot en met de beheerfase. Daar zijn we nu al mee bezig om goed in te richten.”

Moeilijke tijden

Vastgoedverhuurder Unibail-Rodamco-Westfield (URW) heeft het volgens een nieuwsbericht op BNR in januari vanwege de coronacrisis op meerdere fronten moeilijk. Zo heeft URW huurkortingen aan ondernemers moeten geven, maar krijgt het ook te maken met lagere ‘per-keer opbrengsten’ en waardedalingen van vastgoed. Het deels Nederlandse miljardenbedrijf, dat winkelcentra over de hele wereld bezit, heeft volgens de NOS vorig jaar een noodplan gemaakt.

Bron: Mall of the Netherlands


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.