Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie

Event 02-06-2022 om 11:10 - Innovatie en duurzaamheid - Overheid


Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie


De Circulaire Bouweconomie organiseert op 6 juli de Nationale Conferentie Circulaire bouweconomie. Dit event is voor iedereen die wilt meedenken met en/of discussiëren over de toekomst van de circulaire bouweconomie in Nederland. De conferentie vindt plaats in congrescentrum NBS in Nieuwegein.

Inmiddels is algemeen bekend dat circulair bouwen de toekomst heeft. In 2030 wil Nederland voor 50% circulair bouwen en in 2050 moet de bouweconomie volledig circulair zijn. Maar hoe doen we dat? Het Transitieteam Circulaire Bouweconomie stuurt in juni een bijlage bij een brief naar de Tweede Kamer over de uitwerking en concretisering van de doelen. Tijdens de Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie op 6 juli 2022 worden deze onderwerpen besproken met onder andere inspirerende sprekers vanuit de politiek, overheid, kennissectoren en marktpartijen.

Roadmaps

Ook worden in deelsessies diverse roadmaps uitgewerkt hoe Nederland dit voor elkaar gaat boksen. Productgroepen zoals woningbouw, bedrijfshallen, kunstwerken, wegen en installaties worden allemaal besproken. Het doel is om voor ieder van deze sectoren in kaart te brengen wat er nodig is om de milieu-impact zo snel mogelijk terug te brengen.

Programma en aanmelden

Bekijk het complete programma op de site van het event. Het event vindt plaats op woensdag 6 juli 2022, 10.00 – 16.00 uur, in NBC Nieuwegein. Aanmelden voor de Nationale Conferentie Circulaire Bouweconomie kan op deze website.

Over De Circulaire Bouweconomie

De Circulaire Bouweconomie is een samenwerking van overheid en markt. Het Transitieteam Circulaire Bouweconomie werkt in opdracht van het kabinet aan 100% circulair bouwen in 2050.

Bron: Duurzaam Gebouwd


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.