Nemetschek behaalt recordgroei in Q2 2022

Nieuws 04-08-2022 om 10:43 - Softwareleveranciers


Nemetschek behaalt recordgroei in Q2 2022


De Nemetschek Group, leverancier van bouwsoftware, behaalde in het tweede kwartaal van 2022 een sterke groei in omzet en winst. De omzet van de groep steeg met 22,1%tot 396,1 miljoen euro. Ook de nettowinst steeg sterk, met 40,4% tot 46,5 miljoen euro.

De inkomsten uit abonnementen en SaaS-modellen vormen de groeimotor van Nemetschek. Met een plus van 56,5% in het tweede kwartaal bereikten deze inkomsten een recordhoogte van 47,3 miljoen euro en leverden ze de belangrijkste bijdrage aan de stijging van de terugkerende inkomsten.

“Klanten vertrouwen gedurende de hele levenscyclus van gebouwen op onze innovatieve en collaboratieve oplossingen en op onze expertise om hen te ondersteunen bij hun digitaliseringsstrategie. We zien momenteel een extreem grote vraag naar de oplossingen van ons Media-segment”, zegt CEO Yves Padrines van de Nemetschek Group.

Bron: PBCToday


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Flemingweg 8, 2408 AV Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.