Nieuw op HNBP: vergelijk BIM-cloudplatforms met BIM-Q

Nieuws 10-10-2022 om 10:51 - BIM-cloudplatforms


Nieuw op HNBP: vergelijk BIM-cloudplatforms met BIM-Q


Het Nationaal BIM Platform, BIM-adviesbureau BBBDC en BIM-expert Jerôme de Vreede lanceren de nieuwe gratis BIM-vergelijkingstool BIM-Q. Met deze tool vergelijken bedrijven in de bouw en infra de features van BIM-cloudplatforms van softwareleveranciers in Nederland. Zo helpt BIM-Q bedrijven, overheden en organisaties in de bouw, vastgoed en infra bij het maken van keuzes voor een BIM-cloudplatform.

BIM-Q beantwoordt de groeiende vraag van bedrijven, overheden en organisaties naar informatie over het toenemende aantal BIM-cloudplatforms. BIM-Q bestaat uit meerdere onderdelen: de vergelijkingstool en een overzicht van leveranciers en BIM-cloudplatforms. Dit overzicht bevat onder andere specificaties, nieuws, onderzoek en vergelijkingen.

Top 3 platforms

Wie de tool op de site van Het Nationaal BIM Platform invult, ontdekt welke BIM-platforms het beste voldoen aan zijn/haar wensen en behoeftes. Gebruikers geven aan welke functionaliteit zij wel of niet nodig hebben. Daarbij maakt de tool onderscheid tussen need-to-haves (eisen) en nice-to-haves (wensen). De gebruiker krijgt direct een resultaat met daarin de top 3 BIM-cloudplatforms die voldoen aan zijn/haar voorkeuren. De vergelijking van BIM-Q is kwantitatief; een feature zit wel of niet in de oplossing. De tool geeft geen oordeel over de kwaliteit van de features.

Gratis in gebruik

De vergelijkingstool is nuttig voor bouwbedrijven, architecten, vastgoedeigenaren, overheden en projectontwikkelaars en is gratis te gebruiken. Gebruikers met een gratis profiel op Het Nationaal BIM Platform kunnen hun resultaten ook opslaan zodat ze de resultaten op een later moment weer kunnen inzien.

Leveranciers

In eerste instantie vergelijkt BIM-Q momenteel nog de BIM-cloudsoftware van acht leveranciers in Nederland. Deze leveranciers zijn: Adoddle (Asite), Autodesk Construction Cloud, BIMlink, Dalux, Procore, StreamBIM, Synchro 4D (Bentley) en Trimble Connect (Construsoft). Op termijn zal de tool meer aanbieders gaan vergelijken.

Alle leveranciers hebben een profiel met specificaties van het BIM-cloudplatform. Daarnaast bevatten deze profielen ook nieuws, video’s, tutorials en contactgegevens van de platforms. Gebruikers krijgen zo snel en overzichtelijk inzage in de features van hun platform. Softwareleveranciers kunnen zich via de site van BIM-Q profileren met banners en links voor lead generation.

Partnerships

Het team van BIM-Q biedt ook partnerships voor software- en platformleveranciers. Een partnership met BIM-Q biedt hen drie extra voordelen: regelmatig overleg over resultaten van het onderzoek, inzage in anonieme gebruiksdata van de tool en meedenken bij uitbreiding van onze tool en onze support bij marketingcommunicatie. Meer informatie over partnerships staat hier.

Ga naar BIM-Q!


Over BIM-Q

BIM-Q is het antwoord op de groeiende vraag van bedrijven, overheden en organisaties naar meer informatie over het toenemende aantal BIM-cloudplatforms. De gratis online vergelijkingstool vergelijkt de features van BIM-cloudplatforms en -tools van softwareleveranciers onderzoekt en vergelijkt zodat bedrijven, overheden en organisaties, die zich oriënteren op de aanschaf van online BIM-cloudplatforms, snel een beeld kunnen vormen van welke oplossingen passen bij hun eisen en wensen. Bij de lancering heeft BIM-Q analyses gemaakt van de BIM-cloudplatforms van acht leveranciers in Nederland. Deze leveranciers zijn: Adoddle (Asite), Autodesk Construction Cloud, BIMlink, Dalux, Procore, StreamBIM, Synchro 4D (Bentley) en Trimble Connect (Construsoft). Op termijn zal de tool meer aanbieders gaan vergelijken. BIM-Q is een gezamenlijk initiatief van Het Nationaal BIM Platform, BIM consultants & bouwingenieurs BBBDC en BIM-expert Jerôme de Vreede.


BIM-Q

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Rene Frederick

Adres:
Jaq. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over BIM-Q:
BIM-Q is het antwoord op de groeiende vraag van bedrijven, overheden en organisaties naar meer informatie over het toenemende aantal BIM-cloudplatforms. Het is een gratis online vergelijkingstool die de features van BIM-cloudplatforms en -tools van softwareleveranciers onderzoekt en vergelijkt zodat bedrijven, overheden en organisaties, die zich oriënteren op de aanschaf van online BIM-cloudplatforms, snel een beeld kunnen vormen van welke oplossingen passen bij hun eisen en wensen.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.