Nieuwe initiatieven energietransitie tijdens Recharge Earth 2022

Event 30-08-2022 om 10:23 - Innovatie en duurzaamheid


Nieuwe initiatieven energietransitie tijdens Recharge Earth 2022


Het energietransitiecongres Recharge Earth staat weer voor de deur: op 7 en 8 september 2022 wordt de tweede editie gehouden in Rotterdam Ahoy. Tijdens dit duurzame energiecongres komen bedrijfsleven, overheden en wetenschap bij elkaar om kennis te delen, oplossingen te bedenken om de energietransitie te versnellen en samenwerkingen te realiseren.

Onder de aanwezigen bevinden zich onder andere beleidsmakers, hoogleraren, professionals uit het bedrijfsleven, klimaatwetenschappers en andere energiedeskundigen. Het evenement lanceert dit jaar een aantal nieuwe initiatieven, zoals de presentatie van duurzame innovaties en de Coalitions of the Willing; een startpunt voor langdurige samenwerkingen.

Actueel

Klimaat en energie vullen dagelijks de nieuwsbulletins. Enerzijds zijn er zorgen over leveringszekerheid, afhankelijkheid en energie-armoede. Tegelijkertijd is de noodzaak voor CO2-reductie en een klimaatneutrale toekomst actueler dan ooit. Tijdens Recharge Earth gaat dagvoorzitter Remco de Boer over deze onderwerpen in gesprek met verschillende energiedeskundigen, waaronder hoogleraar Kornelis Blok, tevens medeauteur van de IPCC-klimaatrapporten, Robert Swaak, CEO van ABN AMRO Bank , Aniek Moonen, voorzitter van De Jonge Klimaatbeweging en Maxine Tillij, de nieuwe directeur Strategie Energiesysteem bij het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Bron: Duurzaam Ondernemen


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.