Nieuwe versie V-Ray for Revit beschikbaar

Nieuws 04-03-2021 om 11:48 - Softwareleveranciers


Nieuwe versie V-Ray for Revit beschikbaar


Ontwikkelaar Chaos heeft de nieuwste versie van de renderapplicatie V-Ray for Revit gelanceerd. Met V-Ray Vision, Chaos Cosmos, slimme belichting en directe post-processing biedt het de gebruiker meer mogelijkheden om indrukwekkende visualisaties te creëren.

Wat is er nieuw?

Real-time Visualisatie: V-Ray Vision geeft gebruikers een realistisch real-time beeld van hun model terwijl ze het ontwikkelen. Ze kunnen snel itereren, betere ontwerpbeslissingen nemen en effectiever communiceren met belanghebbenden die aan het project werken.

Chaos Cosmos – Renderklare 3D assets: V-Ray wordt geleverd met een zorgvuldig samengestelde bibliotheek – Chaos Cosmos. Gebruikers kunnen moeiteloos levensechte context creëren voor het interieur en exterieur van hun model door hoogwaardige entourage toe te voegen uit essentiële categorieën, waaronder meubilair, accessoires, verlichting, vegetatie, voertuigen en mensen.

Post-processing binnen Revit: Geen noodzaak voor een aparte app voor samenstellen of kleurcorrecties – alles kan worden afgehandeld met V-Ray en opgeslagen als preset voor toekomstige projecten.

Realistische displacement voor Revit materialen: In V-Ray 5 is displacement niet meer beperkt tot V-Ray materialen — het kan nu ook gemakkelijk worden toegepast op native materialen.

Schets ideeën met een klik: De nieuwe Global Contours instelling geeft een schetsmatige look aan concepten. Ze kunnen op het hele model worden toegepast of selectief worden gebruikt om bepaalde objecten te accentueren.

Nieuwe belichtingsmogelijkheden: De nieuwe Light Mix functie kan worden gebruikt om te experimenteren met alle lichtbronnen in een scene nadat deze is gerenderd. Lichten kunnen worden gegroepeerd, hun helderheid kan worden aangepast aangepast en hun kleur kan worden veranderd om te ontdekken wat het beste in de ruimte past.

Randomisatie voor realistische texturen: The UVW Placement asset randomiseert textuurcoördinaten en kleuren van V-Ray materialen zo natuurgetrouw mogelijk. En met Stochastic Tiling zijn herhalende patronen verleden tijd.

Eén materiaalinstelling voor herhalende proxies: In V-Ray for Revit moeten materialen worden toegewezen elke keer dat er een proxy wordt toegevoegd. Met de V-Ray Asset Editor kunnen gebruikers de materialen eenmalig specificeren, opslaan en hun scene vullen zonder opnieuw proxies in te stellen.

Meer creatieve vrijheid met Sun & Sky: Het bestuderen van de interactie van een ontwerp met natuurlijk licht is nog nooit zo eenvoudig geweest. Met meer controle over de parameters voor het genereren van de lucht en toegang tot het verbeterde Sky model, zullen zonsopgangen en zonsondergangen er beter uitzien dan ooit.

Coat en Sheen Layers: Het V-Ray Material is nu voorzien van ingebouwde coating- en glinsterlagen (Sheen). Coat maakt het gemakkelijk om materialen te creëren met reflecterende coatings zoals gelakt hout, en Sheen maakt het gemakkelijk om stoffen zoals zijde, satijn en fluweel te creëren.

Vernieuwde materiaalbibliotheek: De renderklare materiaalbibliotheek bespaart gebruikers tijd met toegang tot meer dan 500 hoge resolutie 4K texturen zoals glas, metaal, hout en nog veel meer.

Vuil en verwering: Geef uw modellen een verweerde look met de verbeterde V-Ray Dirt textuur. Voeg vuil en strepen toe waar dan ook – in hoeken of over hele oppervlakken.

​Over V-Ray for Revit

V-Ray for Revit is een veelzijdige visualisatietool die het beste van twee werelden biedt: realtime visualisatie en fotorealistische rendering. Het is alles in één en dat allemaal in Revit. Van beginner tot professional, Chaos V-Ray biedt alle tools die nodig zijn om Revit projecten van begin tot eind te visualiseren.


Design8

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Robert van Dee

Adres:
Edisonstraat 24, 4004 JL Tiel, Nederland

Telefoon:
0344 57 78 84

Over Design8:
Design8 bv is leverancier van diverse 3D Ontwerp- en Visualisatiesoftware een heeft reeds jaren ervaring in 3D CAD op Mac en PC. Design8 bv levert o.a. bekende 3D ontwerptitels als SketchUp Pro, Rhino en Altair Inspire en renderpakketten als Enscape, V-Ray en Twinmotion. BIM met SketchUp Pro: Nu is SketchUp een bekende naam in de architectuur, maar wat is er dan precies BIM aan? Een 3D model (uit welke software dan ook) wordt gebruikt als datamodel van het project. Dit 3D model kan dan bijvoorbeeld met SketchUp Pro gemaakt worden. SketchUp Pro werkt prettig samen met andere pakketten, doordat er een compleet ecosysteem van uitbreidingen beschikbaar is om extra functionaliteit aan de software toe te voegen en het helemaal naar uw eigen hand te zetten.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.