‘Nooit heb ik hoeven twijfelen aan de kwaliteit van wat er uit Tekla Structures komt’

Nieuws 13-06-2023 om 11:14 - Aannemers en bouwbedrijven - BIM-cloudplatforms - Softwareleveranciers


‘Nooit heb ik hoeven twijfelen aan de kwaliteit van wat er uit Tekla Structures komt’


Het Twentse bedrijf Noviton Prefab is specialist op het gebied van houten prefab bouwelementen, waaronder wanden, daken en totaalconcepten. Toen het bedrijf 8 jaar geleden is opgezet, begon de zoektocht naar een programma waarin in 3D heel eenvoudig het model en de elementen van een gevel gemaakt kunnen worden. De keuze viel hierbij op Tekla Structures.

Bas Kamp, BIM Modelleur bij Noviton prefab, vertelt: “Als HSB-bouwer zijn wij als laatste aan de beurt in het productieproces. Heel veel aspecten van het bouwwerk zijn al bekend, zoals de beton- en staalelementen. Die kunnen niet meer gewijzigd worden. Ik werk een 3D-model uit in Tekla Structures en aan de achterkant hangt er al een productietekening, een onderdeeltekening en een materiaalstaat aan. Dit is een groot voordeel, want zo kan er geen verschil ontstaan tussen ons model en wat de fabriek in gaat.”

In onderstaande video vertelt Bas meer over hoe ze bij Noviton Prefab gebruik maken van Tekla Structures: van ontwerp naar productie.

Het complete verhaal van Noviton lees je hier.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Jos Obbink

Adres:
Hengelder 16, 6902 PA Zevenaar, Nederland

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.