Noorse startup Anker biedt automatische BIM-validatie

Nieuws 08-11-2023 om 9:27 - Nieuws - Softwareleveranciers


Noorse startup Anker biedt automatische BIM-validatie


De Noorse startup Anker laat gebruikers de validatie van hun BIM-data automatiseren met realtime feedback. CEO Adrian Soebyskogen legt in een lezenswaardig artikel op BIMplus uit wat de software van het bedrijf precies biedt.

“Anker is een in Noorwegen gevestigde start-up, met klanten in zeven verschillende landen in Europa, die cruciale uitdagingen op het gebied van digitale constructie aanpakt via BIM”, zegt Soebyskogen. “Door het centraliseren en automatiseren van processen rond BIM-data, stroomlijnt Anker workflows en waarborgt de kwaliteit van data. Daardoor is het een onmisbaar hulpmiddel voor aannemers, eigenaren, architecten en ingenieurs.

Datakwaliteit blijft behouden

Een van de belangrijke features van Anker is het vermogen om de validatie van BIM-data te automatiseren. De software importeert data uit verschillende bronnen, valideert deze aan de hand van industriestandaarden en biedt realtime feedback. De automatisering van dataprocessen en een gebruiksvriendelijke interface vereenvoudigen volgens Soebyskogen het BIM-databeheer, verminderen fouten en maken effectieve samenwerking mogelijk. “Het zorgt ervoor dat de datakwaliteit gedurende de hele levenscyclus van het project behouden blijft, wat cruciaal is voor betrouwbare besluitvorming.”

Soepelere samenwerking

Bovendien bevordert Anker volgens Soebyskogen de interoperabiliteit door zich te houden aan industriestandaarden, waardoor een consistente datakwaliteit en compatibiliteit wordt gegarandeerd. “Dit bevordert een soepelere samenwerking tussen verschillende projectbelanghebbenden, waardoor interoperabiliteitsproblemen worden geëlimineerd en een consistente datakwaliteit binnen projecten wordt bevorderd.”

Meer weten over Anker? Lees dan het volledige Engelstalige artikel via onderstaande link.

Bron: BIMplus

Foto: Het Anker-team (van links naar rechts): Ahmad Saleem, Haavard Vasshaug, Adrian Soebyskogen en Weronika Budnik


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.