Online Friday van digiGO BIM Loket over Prestatie-eisenmodel op 27 januari

Event 20-01-2023 om 15:08 - BIM-adviseurs


Online Friday van digiGO BIM Loket over Prestatie-eisenmodel op 27 januari


digiGO BIM Loket organiseert ook in het nieuwe jaar de maandelijkse Online Friday over een actueel thema rond digitalisering van de gebouwde omgeving. Dit keer worden deelnemers op vrijdag 27 januari van 15.00 tot 16.00 uur bijgepraat over Prestatie-eisenmodel.

De BIM basis ILS schrijft voor om ‘relevante bouwfysische eigenschappen’ aan de objecten toe te voegen, zoals bijvoorbeeld de wbdbo-waarde, inbraakwerendheid of isolatiewaardes. In de praktijk komt de verantwoordelijkheid hiervoor bij de modellerend architect te liggen. Er ontstaat een één-tweetje tussen de adviseur, die op de pdf-plattegrond van de architect de prestatie-eisen adviseert, en de architect, die deze waardes overneemt in het model. De adviseur zal op zijn/haar beurt controleren of het advies goed is overgenomen. Een omslachtig proces, dat zeker ruimte voor optimalisatie laat.

Naar een prestatie-eisenmodel

Eigenlijk ligt het voor de hand dat de adviseur verantwoordelijk en eigenaar wordt van de prestatie-eisen informatie. Dan ontstaat er een ‘prestatie-eisenmodel’ waar het advies wordt vastgelegd in 3D, maar ook op plattegrond zichtbaar is bij de architect, voor de aanvraag omgevingsvergunning. Tijdens deze Online Friday gaat Martin Vrielink (Nieman) graag het gesprek met je aan. Wat zou de meerwaarde kunnen zijn van een prestatie-eisenmodel? Is hier behoefte aan in de markt? En wat zijn de praktische, technische of procesmatige bezwaren?

Deelname aan deze Online Friday is zoals altijd gratis. Aanmelden kan via onderstaande link.

Bron: Eventbrite


Redactie

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Redactie Het Nationaal BIM Platform

Adres:
Jac. P. Thijsseweg 1G, 2408 ER Alphen aan den Rijn, Nederland

Telefoon:
088 776 34 44

E-mail:
Openen

Over Redactie:
Het Nationaal BIM Platform is de community voor iedereen met interesse in het nieuwe bouwen, Bouwwerk Informatie Modellen (BIM), 3D-bouwen en innovaties in de bouw. We informeren over trends en bedrijven in de bouwsector en verbinden BIM-specialisten en bedrijven met elkaar.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.