Ontwerpen ontmoeten vroegtijdig de werkelijkheid met Trimble Connect AR

Nieuws 09-06-2022 om 12:26 - BIM-cloudplatforms - Softwareleveranciers


Ontwerpen ontmoeten vroegtijdig de werkelijkheid met Trimble Connect AR


Trimble Connect AR (Augmented Reality) is een mobiele app die ontwerpen naar de werkelijkheid brengt, nog voordat er ook maar één tekening is gemaakt. Met deze AR-app neemt u uw klant in het ontwerpproces letterlijk mee naar de betreffende projectlocatie, waar u bijvoorbeeld hun toekomstige woning, aanbouw, dakkapel, veranda of tuinhuis in de werkelijke omgeving projecteert. Doordat u samen door de ruimte kunt bewegen en eventuele wijzigingen in real time kan doorvoeren, komt het gewenste ontwerp tot leven. Hierdoor worden de verwachtingen van de klant optimaal afgestemd en kunnen de ontwerpbeslissingen trefzeker worden genomen.

AR-app ook toepasbaar in de uitvoeringsfase

Niet alleen in het ontwerpproces is de Trimble Connect AR-app een meerwaarde. Ook in de uitvoeringsfase is de app praktisch in te zetten. Zo kunt u mogelijke ontwerp- en uitvoeringsfouten eenvoudig identificeren en op de bouwplaats controleren of alles juist is uitgevoerd. Is het kozijn op de juiste positie geplaatst volgens het ontwerp? Zit de schakelaar wel op de juiste positie in de wand? Waar lopen de luchtkanalen precies boven het plafond? Eventuele fouten kunt u via de app gemakkelijk communiceren naar andere projectdeelnemers door middel van actiepunten (ToDo’s) en foto’s. Met de app zijn dus eenvoudig kwaliteits- en veiligheidscontroles uit te voeren.

Hoe werkt de app?

Om de AR-app te gebruiken, heeft u geen training nodig. Aangezien praktisch gezien iedereen al over een geschikt device beschikt en de app intuïtief, soepel en snel werkt, maakt Trimble Connect AR Augmented Reality voor iedereen toegankelijk. Bovendien hoeft u vrijwel niets extra voor te bereiden, mits u uw projecten al opzet of uitwerkt in 3D. Hoe gaat dit in z’n werk?

  1. U blijft ontwerpen met uw vertrouwde ontwerpsoftware, zoals SketchUp, Tekla Structures, ArchiCad of Revit.
  2. Upload het betreffende 3D-model naar het Trimble Connect-cloudplatform, het liefst via IFC, maar andere formaten zijn ook mogelijk. (Denk aan .skp, .rvt en .dwg).
  3. Ga naar de daadwerkelijke projectlocatie en open daar de Trimble Connect AR-app op uw tablet of smartphone.  Selecteer het betreffende model op het Trimble Connect-platform.
  4. Zet het model gemakkelijk via het scherm van uw tablet of smartphone op de gewenste plaats in de werkelijkheid. Het project wordt dan geprojecteerd over het camerabeeld, in een schaal van 1:1. De rest wijst zich vanzelf.

Bekijk hier de app in de webshop van Construsoft.


Construsoft

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Jos Obbink

Adres:
Hengelder 16, 6902 PA Zevenaar, Nederland

Telefoon:
0316 20 00 00

Over Construsoft:
Construsoft levert software voor Building Information Modeling (BIM) aan bedrijven in de bouw, infrastructuur en energie-industrie in meer dan 30 landen in Europa en Zuid-Amerika. Als leverancier en ontwikkelaar van BIM-software zijn we uitgegroeid tot marktleider in de staalbouw en hard op weg om ook de marktleider in andere branches te worden. Inmiddels zijn meer dan duizenden projecten wereldwijd uitgevoerd met Trimble BIM-software, waar onder Tekla en Vico Office. De fases waarin software is toegepast, zijn: ontwerp, begroten, calculeren, planning, voorcalculatie, constructief, staal-, beton- en HSB-detaillering, fabricage, montageplanning, uitvoering (ook LEAN).

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.