Open mindset

Opinie 20-01-2015 om 12:11 - BIM-adviseurs


Open mindset


Terug naar school, zo voelde het toen ik in december aanschoof bij de workshop ‘effectief schrijven’.

Iedere deelnemer van de workshop had voor zichzelf leerdoelen gesteld en vrijwel iedereen wist ook van zichzelf waar verbeterpunten zitten of wat ze graag nóg beter willen doen in hun schrijfwerk. Mede dankzij deze open mindset was de middag, wat mij betreft, een groot succes. In een bouwproces valt mij op dat ik de projecten met een soortgelijke open mindset óók de leukste projecten vindt; als er ruimte voor inbreng van anderen is, men niet bang is om te leren, iedereen gelijkwaardig deelneemt en er vooral open en helder met elkaar wordt communiceert. Het klinkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar dat is het helaas nog lang niet altijd.

Er is absoluut ten tijde van (en dankzij) de economische crisis een kanteling gekomen in de wijze waarop wordt samengewerkt in de bouw. Kennis is iets dat we niet meer per definitie binnen de muren van het bedrijf willen houden, maar ook steeds meer willen delen met onze ketenpartners. Kennis willen delen is een vast gegeven als er wordt besloten om een bouwproces in te gaan met ondersteuning van een BIM. Koppel aan deze open mindset ook een Open BIM samenwerking en je hebt in mijn ogen de basis te pakken van een vruchtbare samenwerking.

Des te leuker vind ik het dan ook dat ik tijdens de allereerste BIMpraat van HNBP kennis over IFC en BIM mag delen met andere vakgenoten. Hierbij verwacht ik uiteraard ook kennis te mogen ontvangen van de deelnemers. Op deze manier kunnen we samen de discussie voeden én onze gezamenlijke kennis vergroten. Ik hoop dat we met deze open mindset dan achteraf kunnen terugkijken op een geslaagde middag. Zie ik je 12 februari?


Mathijs Natrop

Type:
BIM-professional (Columnist)

Adres:
Corduwenerstraat 6, 6523 HW Nijmegen, Nederland

Telefoon:
06 461 196 19

Over Mathijs Natrop:
Mathijs Natrop is eigenaar van Solidu, bouw en advies. Solidu is gespecialiseerd in virtueel bouwen en houdt zich voornamelijk bezig met BIM op de bouwplaats. Dit is de praktijkkant met engineering en uitvoering, gericht op de realisatie in werkelijkheid, uiteraard met behulp van BIM. Daarnaast levert Solidu een aantal aanverwante diensten, zoals presentatie tot implementatie en van modelleren tot controleren.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.