Open mindset

Opinie 08-01-2015 om 12:07 - Softwareleveranciers


Open mindset


Terug naar school, zo voelde het toen ik in december aanschoof bij de workshop ‘effectief schrijven’.

Iedere deelnemer van de workshop had voor zichzelf leerdoelen gesteld en vrijwel iedereen wist ook van zichzelf waar verbeterpunten zitten of wat ze graag nóg beter willen doen in hun schrijfwerk. Mede dankzij deze open mindset was de middag, wat mij betreft, een groot succes. In een bouwproces valt mij op dat ik de projecten met een soortgelijke open mindset óók de leukste projecten vindt; als er ruimte voor inbreng van anderen is, men niet bang is om te leren, iedereen gelijkwaardig deelneemt en er vooral open en helder met elkaar wordt communiceert. Het klinkt allemaal zo vanzelfsprekend, maar dat is het helaas nog lang niet altijd.

Er is absoluut ten tijde van (en dankzij) de economische crisis een kanteling gekomen in de wijze waarop wordt samengewerkt in de bouw. Kennis is iets dat we niet meer per definitie binnen de muren van het bedrijf willen houden, maar ook steeds meer willen delen met onze ketenpartners. Kennis willen delen is een vast gegeven als er wordt besloten om een bouwproces in te gaan met ondersteuning van een BIM. Koppel aan deze open mindset ook een Open BIM samenwerking en je hebt in mijn ogen de basis te pakken van een vruchtbare samenwerking.

Des te leuker vind ik het dan ook dat ik tijdens de allereerste BIMpraat van HNBP kennis over IFC en BIM mag delen met andere vakgenoten. Hierbij verwacht ik uiteraard ook kennis te mogen ontvangen van de deelnemers. Op deze manier kunnen we samen de discussie voeden én onze gezamenlijke kennis vergroten. Ik hoop dat we met deze open mindset dan achteraf kunnen terugkijken op een geslaagde middag. Zie ik je 12 februari?


Martijn Verbeek

Type:
BIM-professional (Columnist)

Adres:
's Gravenzandseweg 39, 2671 JJ Naaldwijk, Nederland

Telefoon:
0174 75 03 92

Over Martijn Verbeek:
Geen bedrijfsinformatie beschikbaar.


Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.