Optimaliseer uw calculatieproces en bespaar tot 30%

Nieuws 20-02-2020 om 11:57 - Softwareleveranciers


Optimaliseer uw calculatieproces en bespaar tot 30%


Integreer BIM in uw bedrijfssoftware en krijg realtime inzicht in o.a. prijzen en levertijden van de materialen, zoals opgenomen in het Autodesk Revit 3D-model.

BIM is al jaren een van de belangrijkste ontwikkelingen in het digitaliseren van de bouwkolom. En het kenmerk van BIM is ook een perfect uitgangspunt: “Geef iedere deelnemer aan het bouwproces de benodigde informatie op het juiste moment en op de juiste locatie.” Er ontstaan op deze manier samenwerkingen tussen architect, constructeur, bouwer en installateur en onderling wordt de informatie gedeeld, verrijkt en aangevuld. Maar in hoeverre heeft u BIM intern in uw organisatie geïntegreerd? Hoe zorgt u ervoor dat de voordelen van BIMmen ook zijn vruchten afwerpt in het operationele proces?

Acto, leverancier van bedrijfssoftware (zoals software voor projectbewaking, servicemanagement- en calculatiesoftware), en Autodesk Platinum Partner en BIM-specialist Cadac Group slaan de handen ineen om een brug te slaan tussen het operationele proces en het modelleringsproces (vaak BIM genoemd). Een optimale koppeling tussen de calculatie- en de modelleringssoftware draagt bij aan een efficiënter calculatieproces. Zo kunt u tot wel 30% besparen op uw calculatiekosten.

Van data opgesloten in silo’s…

Dankzij de digitale transformatie slagen we er steeds beter in om ons werk te automatiseren: elke toepassing kent specifieke ontwikkelingen op gebied van software. Deze systemen kunnen veel sneller, meer en langdurig informatie en data verwerken en onthouden, daar kan geen mens tegenop. Toch blijkt dat de voordelen van de digitalisering niet ten volle worden benut, doordat informatie ‘vast blijft zitten’ in één bepaald systeem. En dat is informatie die voor uw collega, die niet in dat systeem werkt, ook nuttig is! Informatie en data worden grotendeels in silo`s gestopt, waardoor het importeren en exporteren van gegevens, zonder dataverlies, een uitdaging is. Als gevolg daarvan stappen veel bedrijven over tot handmatige invoer van data en informatie, met alle bijbehorende risico`s.

…naar realtime delen van data!

Tussen operationele systemen en uw 3D-modelleeromgeving is dat niet anders. We verrijken modellen met slimme bouwstenen en belangrijke data, maar toch verloopt de invoer van hoeveelheden, aantallen en lengtes in de bedrijfs- of calculatiesoftware nog in de meeste gevallen handmatig. Daarom hebben Acto en Cadac Group met standaard softwareoplossingen een koppeling tot stand gebracht tussen de bedrijfssoftware van Acto en Autodesk Revit. Gegevens van beide omgevingen kunnen over en weer optimaal worden ingezet waardoor een handmatige invoer van data en informatie overbodig is. Dankzij deze koppeling optimaliseert u uw calculatie- en werkvoorbereidingsproces. Een voorbeeld hiervan is het verkrijgen van realtime inzicht in de levertijden van de materialen zoals opgenomen in het 3D-model.

Reduceer uw (faal-)kosten

Alleen al op calculatiekosten kunt u hiermee tot 30% kosten besparen. Daarnaast worden uw faalkosten geminimaliseerd, waarbij fouten bij overdracht van gegevens, foutieve bestellingen en interpretaties in planning definitief tot het verleden behoren.

Meer weten? Neem contact op! Wilt u ook meer rendement uit uw bestaande investering halen door middel van een optimale koppeling tussen uw bedrijfssoftware- en BIM-omgeving?

Maak een afspraak en we laten het u zien!

Over Cadac Group

Cadac Group is een toonaangevende aanbieder van software en consultancy aan verschillende bedrijfstakken, zoals de maakindustrie en de bouwsector. Als Autodesk Platinum Partner en Microsoft Gold Partner gaat Cadac Group voorop in de digitale transformatie. Met betrouwbare softwareoplossingen en branchespecifieke kennis helpt Cadac Group de design-, maak- en gebruiksprocessen van bedrijven te digitaliseren. Cadac Group is een van de grotere internationale spelers met kantoren in Europa, de Verenigde Staten en Australië. In Nederland is Cadac Group gevestigd in Heerlen (hoofdkantoor), Vianen en Meppel. Kijk voor meer informatie op www.cadac.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Nikki Linssen van Cadac Group via nikkilinssen@cadac.com of telefoonnummer +31 88 9322 466. Eerdere persberichten van Cadac Group zijn te raadplegen op www.cadac.com/nieuws.

Cadac. Enabling digital.| Cadac Group B.V. | www.cadac.com | www.cadac.store

Over Acto Informatisering

Acto is dé innovatieve ict-partner voor de bouw, installateur en technisch dienstverlener. Met een compleet dienstenpakket, bestaande uit bedrijfssoftware, consultancy & expertises en een Academy, hebben wij voor ieder type organisatie, van MKB tot corporate, een passende oplossing.

Acto is een Nederlandse organisatie met een eigen ontwikkelafdeling, servicedesk en consultancy afdeling. Onze gebruiksvriendelijke en flexibele software ontwikkelen we op basis van de modernste technologie en methodieken, zoals een low-code ontwikkelplatform, sprint en agile. Met 40 jaar branche-ervaring spreken onze professionals de taal van de branche. Door de inzet van onze oplossingen helpen we klanten bij waar het echt om draait: de concurrentie voor blijven. Nu en in de toekomst. Kijk voor meer informatie op www.acto.nl.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marjolein Hos, coördinator Marketing & Communicatie bij Acto Informatisering: m.hos@acto.nl of 033 – 422 68 00.


Acto Informatisering

Type:
Bedrijf

Contactpersoon:
Marjolein Hos

Adres:
Amsterdamseweg 51a, 3813 RP Amersfoort, Nederland

Telefoon:
033 422 68 00

Over Acto Informatisering:
Acto is dé innovatieve ict-partner voor de bouw, installateur en technisch dienstverlener. Met een compleet dienstenpakket, bestaande uit bedrijfssoftware, consultancy & expertises en een Academy, hebben wij voor ieder type organisatie, van MKB tot corporate, een passende oplossing. Bedrijfssoftware: We vertalen marktvraag en -ontwikkelingen naar praktische oplossingen en bieden zo een breed scala aan bedrijfssoftware. Variërend van complete geïntegreerde oplossingen voor project- en servicemanagement tot calculatiesoftware, apps en portalen. Voor de installatie en implementatie op basis van onze bewezen Sprint-methodiek kiest u wat het beste bij uw organisatie past: complete ondersteuning waarbij wij u al het werk uit handen nemen, of ondersteuning van onze consultants op afstand. Expertises: Maar ook voor het optimaliseren en integreren van bedrijfsprocessen bent u bij Acto aan het juiste adres. Wij hebben hiervoor alle expertise in huis om u daarbij te helpen. Bijvoorbeeld op gebied van bijvoorbeeld BIM, de inzet van IoT, Business Intelligence, Predictive Analytics en Asset Management. Door samenwerking en partnerships zorgen we ervoor dat dit geen losstaande systemen meer zijn, maar dat ze communiceren met uw bestaande bedrijfssoftware. Zo dragen we bij aan de ontwikkeling van het ecosysteem binnen uw organisatie en de gehele keten. Academy: Via de Acto Academy delen we onze kennis, die u direct kunt toepassen bij uw dagelijkse werkzaamheden. Acto heeft een uitgebreid opleidingsaanbod waarmee onze klanten meer rendement halen uit het gebruik van onze bedrijfssoftware. Daarnaast bieden we voor iedereen die beter onderbouwde beslissingen wil nemen een opleiding Microsoft Power BI. Voor iedere rol, functie of niveau binnen uw organisatie hebben wij de juiste opleiding. Acto is een Nederlandse organisatie met een eigen ontwikkelafdeling, servicedesk en consultancy afdeling. Onze gebruiksvriendelijke en flexibele software ontwikkelen we op basis van de modernste technologie en methodieken, zoals een low-code ontwikkelplatform, sprint en agile. Met 40 jaar branche-ervaring spreken onze professionals de taal van de branche. Door de inzet van onze oplossingen helpen we onze klanten bij waar het echt om draait: de concurrentie voor blijven. Nu en in de toekomst.

Lees meer

Reacties

Om reacties te kunnen plaatsen en bekijken moet je ingelogd zijn. Klik hier om in te loggen.